ratesti 2Începutul anului școlar a adus un cadou pentru preșcolarii și școlarii mici din Rătești - o grădiniță nouă, ultramodernă. Aici învață două grupe: una de grădiniță și una de clasa 0, copiii având cele mai bune condiții pentru desfășurarea lecțiilor.
”Nici celelalte unități de învățământ de pe raza localității nu au fost uitate. Am făcut în perioada vacanței lucrări de modernizare - grupuri sanitare interioare la școlile din Furduiești și Pătuleni, și urmează același tip de lucrări la Școala Nejlovelu. Mai avem nevoie de fonduri pentru Școala Tigveni unde, în afară de grupuri sanitare interioare, este nevoie și de o reabilitare. ”, declară primarul Cornel Petrică.

 

Apă curentă la Ciupa Mănciulescu și Nejlovelu
Locuitorii satelor Ciupa Mănciulescu și Nejlovelu vor avea cât de curând apă curentă! Conform spuselor edilului șef, se lucrează la un proiect pentru începerea branșamentelor. ”Vom alege o firmă – evident cu cel mai mic preț, astfel încât cetățenii să nu plătească mult. Este important ca o singură societate să realizeze branșamentele, pentru a nu se deteriora rețeaua principală și pentru a avea, cel puțin o perioadă, garanție la lucrări. Cred că pentru început se vor branșa cel puțin 200 de gospodării din aceste două sate”, a mai spus edilul șef din Rătești.

Trei proiecte importante își caută finanțarea
Trei proiecte ample  depuse de administrația locală din Rătești așteaptă declararea eligibilității și confirmarea finanțării. Toate documentațiile vizează modernizarea infrastructurii: sistem nou de alimentare cu apă în satul Mavrodolu, asfaltarea a 6 km de drumuri comunale și introducerea sistemului de canalizare în satele Tigveni și Pătuleni ( 2,3 km de rețea și stație de epurare). ”Toate aceste proiecte sunt depuse pe OG 28, pentru obținerea fondurilor guvernamentale, dar le vom depune și pe Măsura 72, pentru posibilitatea atragerii fondurilor europene, atunci când se va deschide apelul.”, afirmă primarul Cornel Petrică.