negrasi 1Toți cei 34 de micuți ce au început anul acesta ”clasa pregătitoare” la Negrași au primit ghiozdane echipate cu rechizite din partea conducerii Primăriei. Bucuria acestora a fost mare, spre încântarea părinților.

”Am reușit să facem această bucurie celor ce sunt la început de drum în educație, prin sponsorizări. Însă, pentru toți elevii din Negrași, avem în plan investiții pentru sporirea gradului de confort în cadrul unităților de învățământ și pentru asigurarea celor mai bune condiții, atât la școala de centru, cât și la cea de la Bârlogu”, spune primarul Constantin Alexandru.
Având în vedere că unitatea de învățământ din centrul localității, cu clasele I-VIII  ”Petre Badea”, este veche de mai bine de 40 de ani, edilul șef intenționează să obțină fonduri europene prin Programul Operațional Regional, pentru reabilitarea și modernizarea acesteia. ”Lucrăm la documentația necesară obținerii de fonduri prin POR, pentru reabilitarea școlii, de la acoperiș la structura de rezistență, amenajări interioare și teren de sport. Având în vedere că aici învață peste 200 de elevi, este necesar acest demers. Până când proiectul va fi gata, nu vom sta cu mâinile în sân. Printr-o donație din partea domnului Petre Badea, patronul spiritual al școlii, am obținut materialele necesare împrejmuirii acesteia, urmând să începem lucrul. Mai mult, cu ajutorul fondurilor obținute de la Consiliul Județean, vom monta o centrală termică nouă la corpul aferent grădiniței, pentru creșterea confortului celor mici, clădirea fiind separată de clădirea școlii. Tot cu aceste fonduri vom schimba coșurile de la centrala existentă la Școala Negrași și la Școala Bârlogu. La unitatea de învățământ de la Bârlogu am turnat beton în ambele săli de clasă, vom înlocui parchetul și vom realiza și împrejmuirea unității de învățământ.”, a declarat edilul șef din Negrași.
Veste bună pentru locuitorii satului Mozacu este aceea că alimentarea cu apă este finalizată în  proporție de 80%. Șeful executivului speră ca în maximum 2 luni investiția să fie finalizată, urmând branșarea gospodăriilor.
Tot în această perioadă, la Negrași au loc lucrări de modernizare a terenului de fotbal al comunei: împrejmuire și drenare a suprafeței de joc.