Tipărire

rociuSeceta prelungită din această vară a lăsat agricultorii la mila Guvernului, care a promis acordarea de despăgubiri fermierilor ale căror culturi au fost compromise de lipsa precipitațiilor. Ploile căzute la finele lui august au venit prea târziu pentru porumb și floarea soarelui, însă au permis măcar agricultorilor să se apuce de însămânțarea culturilor de toamnă.

“Din păcate, ploile de la sfârșitul lui august au venit prea târziu pentru culturile de porumb și floarea soarelui, acolo unde agricultorii din sudul județului au înregistrat pierderi semnificative. Practic, recoltele sunt calamitate în proporție de 70%. Ultimele precipitații ne dau însă speranțe pentru recoltele viitoare, în sensul că se pot continua lucrările de toamnă, respectiv semănarea rapiței, a grâului și orzului ”, ne-a spus primarul din Rociu, Aurel Bălășoiu.

Școlile, gata să-și primească elevii
Administrația din Rociu a efectuat în această perioadă o serie de pregătiri pentru începerea anului școlar. Au fost efectuate lucrări de igienizare și reperații în unitățile de învățământ și s-a realizat aprovizionarea cu combustibil.
Rectificarea bugetară a adus bugetului comunei 3,7 miliarde de lei, bani cu care s-au efectuat sau au fost achitate reparații curente sau capitale, au permis continuarea unor lucrări de investiții și plata drepturilor salariale câștigate de profesori în instanță.

Ziua Comunei, pe 12 septembrie
Pe 12 septembrie, cu mic cu mare, cetățenii din Rociu sunt așteptați în locația Târgului săptămânal, acolo unde vor avea loc o serie de manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilei Comunei. Administrația locală a pregătit un frumos spectacol folcloric și premii pentru cuplurile longevive, elevii cu rezultate remarcabile la învățătură și tinerii ajunși la vârsta majoratului.