84Puținele ploi căzute spre sfârșitul lunii august dau ceva speranță agricultorilor din sudul județului că mai pot salva ceva din recolta acestui an. Se întâmplă acest lucru și în comuna Mozăceni unde, după cum spune primarul Lucian Cioran, vara aceasta s-a înregistrat cea mai mare secetă din ultimii 30 de ani.

”A mai plouat câte puțin și la noi, atât cât să mai învioreze culturile de porumb și floarea soarelui. Am ajuns ca noi, agricultorii, să ne mirăm cum de mai trăiesc aceste plante în condițiile astea. O asemenea secetă nu am mai întâlnit de 20-30 de ani. Doar 30% din recolta de anul acesta mai poate fi salvată, și asta mulțumită puținelor ploi din luna aceasta”, ne-a declarat primarul Lucian Cioran.
În luna august, la Mozăceni, au fost finalizate cele două terenuri sintetice de sport realizate cu fonduri europene prin intermediul GAL. Terenurile vor fi date în folosință la începutul noului an școlar. De altfel, potrivit autorităților locale, unitățile de învățământ din localitate sunt în mijlocul pregătirilor pentru noul an școlar. Peste tot se face curățenie, acolo unde este cazul sunt efectuate reparații curente, iar localitatea dispune de microbuz școlar pentru transportul elevilor. Populația școlară din Mozăceni numără anul acesta 400 de elevi în învățământul liceal și 250 de elevi în școli și grădinițe.
Prima rectificare bugetară din acest an a adus în visteria administrației publice locale doar banii pentru plata salariilor și a drepturilor restante către profesori, conform hotărârilor judecătorești. ”Am primit 269.000 lei pentru salarii și plata hotărârilor judecătorești din învățământ. În rest, nimic altceva. Nu s-au dat bani pentru plata angajaților din aparatul administrativ și nici pentru investiții. Noroc că am făcut încasări bune la bugetul local ca să putem asigura salariile pentru următoarele două luni, apoi așteptăm rectificarea bugetară din octombrie”, precizează edilul-șef din Mozăceni.