Tipărire

64O nouă tranșă de fonduri a fost alocată pe OG 28/2013 pentru continuarea lucrărilor la sistemul de alimentare cu apă a satelor Paltenu, Păuleni, Ianculești și a cătunului Moșteni (sat Șuici). În luna august, autoritățile locale au primit de la Guvern 3,7 miliarde de lei, banii fiind folosiți pentru realizarea rețelei publice de apă în lungime de 20 km.

”Nu ajung pentru finalizare, dar cel puțin ne dau o speranță că în viitorul apropiat vom reuși să finalizăm această investiție. Mai sunt de făcut legăturile între bazine, stațiile de clorinare, mai e de lucru, dar vom vedea pe parcurs ce vom putea face în raport cu fondurile alocate”, afirmă primarul Constantin Iatagan. În ceea ce privește rectificarea bugetară din luna iulie, aceasta a adus bani doar pentru plata salariilor și a hotărârilor judecătorești restante către cadrele didactice. Suma alocată a fost de aproximativ 136.000 de lei. De altfel, în această perioadă sunt în toi pregătirile pentru deschiderea noului an școlar. În unitățile de învățământ se face curățenie, se zugrăvesc sălile de clasă și sunt realizate reparațiile curente. La momentul actual, în școlile și grădinițele din comuna Șuici sunt înscriși 300 de elevi și preșcolari.
Pe de altă parte, la mijlocul lunii august, au început lucrările de punere în siguranță a Culei Sultănica, monument istoric situat lângă Biserica Sf. Nicolae din cătunul Moșteni, sat Șuici. Pentru lucrările la fosta casă a Brătienilor, așa cum mai este cunoscută cula, administrația publică locală a obținut finanțare europeană prin PNDR, în valoare de 4 miliarde de lei. Amplasată pe malul Topologului, Cula Sultănica se află pe lista monumentelor istorice și ajunsese într-o stare de degradare avansată, intervenția de consolidare fiind mai mult decât necesară. Lucrările se vor derula pe parcursul acestei toamne.