Tipărire

63Autoritățile comunei Stolnici continuă în această perioadă lucrările de amenajare a Centrului de Informare Turistică din satul Fâlfani, obiectiv finanțat cu fonduri de la Uniunea Europenă și locale.

”S-a făcut compartimentarea clădirii, până la finalul lunii august va fi montat și acoperișul, iar ulterior se vor pune termopanele și se va realiza izolația exterioară. La interior, lucrările au fost finalizate. Important de menționat este faptul că pe lângă Centrul de Informare Turistică de la Fâlfani vor funcționa un dispensar uman, o farmacie și un birou de taxe și impozite locale pentru cetățenii din zonă. Proiectul centrului de la Fâlfani beneficiază de finanțare europeană în valoare de 381.000 lei, iar contribuția Consiliului Local Stolnici este de 521.000 lei”, ne-a explicat viceprimarul comunei, Radu Safta.
Pe lângă lucrările la acest obiectiv, la nivelul localității, în luna august, s-a lucrat și la dalarea șanțurilor din zona bisericii din satul Cochinești. În scopul prevenirii inundațiilor, șanțurile au fost adâncite și placate cu ciment, lucrările fiind executate de o firmă specializată cu care administrația publică locală a încheiat contract.
Pe de altă parte, în pragul unui nou an școlar, unitățile de învățământ din localitate se prezintă într-o stare foarte bună. Școala cu clasele I-VIII Stolnici a fost de curând modernizată cu fonduri europene, iar grădinița din centrul comunei a fost inaugurată în urmă cu aproximativ doi ani, beneficiind de cele mai bune condiții. De asemenea, școala de la Fâlfani și grădinița din acealași sat sunt clădiri noi, date în folosință anul trecut. Pe lângă curățenia de rigoare, unitățile școlare și primăria au fost aprovizionate cu lemne pentru sezonul rece. În altă ordine de idei, la rectificarea operată de Guvern la finalul lunii iulie, comunei Stolnici i-a fost repartizată suma de aproximativ 8,2 miliarde lei, bani care vor fi repartizați pe cheltuieli și proiecte în următoarea ședință de Consiliu Local. Totodată, în bugetul administrației locale au fost virați 69.000 de lei pentru plata salariilor și a hotărârilor judecătorești din învățământ.