Tipărire

62La mijlocul lunii august, la Nucșoara, o rupere de nori a adus precipitații de 106 litri/mp, înregistrându-se inundații în satele Nucșoara și Slatina. ”Au fost afectate drumurile și mai multe podețe. Am avut și o femeie izolată la Slatina, risca să fie luată de ape, dar s-a intervenit prompt și situația a fost rezolvată. Au fost mai mult pagube de infrastructură. De altfel, acestea au fost evaluate de o comisie din cadrul Prefecturii Argeș. Se vor lua măsurile care se impun în astfel de situații”, ne-a declarat primarul Ion Cojocaru.

În această lună, administrația publică locală a semnat contractul de execuție a lucrărilor de extindere a sistemului de alimentare cu apă în satul Sboghițești. Urmează racordarea gospodăriilor la sistemul public de apă, la fel cum se va întâmpla și în satele Nucșoara și Gruiu. Aproape 500 de gospodării vor beneficia de apă curentă, în urma racordării la rețeaua de utilități realizată de autoritățile din Nucșoara cu fonduri locale. Cetățenii care doresc să se racordeze vor trebui să achite contra-costul căminului de apă, apometrul, conducta trasă în gospodărie și manopera lucrărilor de racordare. Potrivit estimărilor autorităților locale, procesul de racordare a gospodăriilor la rețeaua de apă va fi finalizat în termen de un an.
În altă ordine de idei, în această perioadă se lucrează și la reabilitarea altor două obiective din comună. Este vorba de școala și căminul cultural din satul Sboghițești, la ultimul dintre acestea realizându-se și o extindere a clădirii. Lucrările sunt executate cu fonduri locale și vor fi gata înainte de începerea anului școlar, la unitatea de învățământ, și respectiv, la sfârșitul lunii septembrie, în cazul căminului cultural. De precizat este și faptul că bugetul localității a fost rectificat luna aceasta cu banii veniți în urma rectificării operate de Guvern la finalul lunii iulie. 82.000 de lei este suma primită de autoritățile locale pentru plata salariilor și a hotărârilor judecătorești către personalul din învățământ.