Tipărire

108Dată fiind lansarea noului Program Național de Dezvoltare Rurală, conducerea Primăriei Cepari a depus spre evaluare la Ministerul de resort proiecte pentru modernizarea infrastructurii rutiere. Este vorba, conform declarațiilor primarului Gheorghe Minculete, de asfaltarea DC 245 Cepari-Pământeni și DC 235 Cărpeniș, în lungime totală de 4 km.
”Anul acesta, modernizarea drumurilor este prioritatea noastră, astfel încât, în afară de proiecte pentru aceste două tronsoane amintite, mai avem depuse la Consiliul Județean pentru finanțare prin OG 28, documentații pentru încă 9 km - în întreaga localitate.”, spune edilul șef din Cepari. Tot la acest capitol putem aminti și începerea asfaltării DJ 703F, drum ce face legătura cu județul Vâlcea. ”Deocamdată s-au modernizat doar 750 de metri și am înțeles că nu mai sunt bani. E bine și atât, dar sper că totuși investiția va continua”, afirmă șeful executivului din Cepari.
În paralel, se așteaptă prima tranșă de bani pentru lucrările de modernizare și reabilitare a Școlii Cepari Ungureni, proiect în derulare, realizat cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional.