101Autoritățile comunei Teiu au fost luna acesta gazdele unui proiect educativ cu multiple beneficii pentru comunitatea școlară. La Școala cu clasele I-VIII ”Vladimir Streinu” au venit în vizită zece tineri belgieni (cercetași), vizita derulându-se în cadrul proiectului ”JEUNES EN ROUMANIE” – ”Tineri pentru România”.
Acest proiect constă în organizarea de tabere de cercetași belgieni (scuți) pe parcursul a mai multor zile, în vederea desfăşurării de activităţi de voluntariat în folosul comunităţilor locale din România. ”La Teiu, tinerii belgieni au desfășurat mai multe activități cu elevii școlii noastre: jocuri educative, pictură, confecționat brățări, plimbări prin localitate, cunoașterea tradițiilor și obiceiurilor locale. În perioada 5-14 iulie, oaspeții din Belgia au fost cazați la școala din localitate, cadrele didactice și coordonatoarea proiectului ocupându-se de toate detaliile acestei vizite. Tot în această perioadă, Școala cu clasele I-VII ”Vladimir Streinu” a mai câștigat un proiect ERASMUS PLUS, cu tema ”Integrarea copiilor în grădinițe”. Proiectul va fi implementat în perioada următoare”, ne-a declarat primarul Florin Dumitru.

Activități curente
În luna iulie, autoritățile locale au finalizat montarea stâlpilor de iluminat la cimitirul din zona Teiu Deal, acțiunea făcând parte din planul de modernizare a iluminatului public din localitate. În plus, rețeaua de iluminat public a fost verificată, schimbându-se becurile arse. De asemenea, în ultimele săptămâni, angajații administrației publice locale au întreprins lucrări de igienizare și întreținere la Târgul săptămânal și la Postul de Poliție Teiu.
În ceea ce privește agricultura, fermierii de pe raza localității au terminat recoltarea grâului, urmând să se intre la ovăz.