Tipărire

70La finalul lunii iulie, autoritățile comunei Băiculești au demarat procesul de reabilitare a fostei clădiri administrative din satul Tutana (clădirea primăriei fostei comune Tutana). În noua locație modernizată va funcționa o grădiniță, în acest sens fiind amenajate și reabilitate două săli de clasă.
Lucrările sunt realizate cu fonduri proprii ale administrației locale. În ceea ce privește școlile din localitate, pe perioada vacanței, acestea vor beneficia de reparații curente. De asemenea, administrația locală a făcut aprovizionarea școlilor cu lemne pentru iarnă.
Pe de altă parte, asfaltarea a 2,135 km de drum pe DJ 704F (Tutana – Aluniş) a intrat în linie dreaptă. La mijlocul lunii iulie a fost organizată licitația pentru atribuirea lucrărilor din proiect, investiția urmând să fie realizată de Consiliul Local Băiculești în asociere cu Consiliul Județean Argeș. ”În august, dacă lucrurile decurg normal, adică nu sunt înregistrate contestații, ar putea începe asfaltarea drumului județean. Este vorba de asfaltarea a circa 2 km de drum pe pe DJ 704F (Tutana – Aluniş), cu o intersectare de 600 m pe DJ 704H. Lucrarea este finanțată de Consiliul Județean Argeș. De asemenea, așteptăm cu multă încredere rectificarea bugetară de la finalul acestei luni. Sper că localitatea noastră va primi bani pentru proiectele aflate în derulare”, ne-a declarat primarul Niculae Dragnea.