44Cea de-a VII-a ediție a Zilei Comunei Domnești a fost înnobilată de un eveniment cu totul special: reinaugurarea Remizei de Pompieri civili și sărbătorirea a 88 de ani de la înființarea Serviciului de Voluntari pentru Situații de Urgență al localității.
Cu firească mândrie, primarul Nicolae Smădu a făcut un mic istoric al SVSU Domnești, care ființează de aproape un secol, fiind cel mai vechi serviciu de acest fel din Argeș. Și anul acesta, echipa de la Domnești s-a situat pe locul I pe județ la concursul de profil, urmând să participe la faza zonală și poate la cea națională. SVSU Domnești deservește localitățile limitrofe precum Valea Iașului, Brăduleț, Mușătești, Nucșoara, Corbi, Pietroșani, Coșești, primăriile acestor comune contribuind financiar la necesitățile remizei și a celor 5 salariați permanenți. Alături de aceștia există 14 voluntari, promptitudinea intervențiilor fiind de necontestat. În medie, în 6 minute de la sunetul sirenei, mașina de pompieri pleacă spre zona de intervenție.
”Din 1961 nu s-a mai investit în remiza de pompieri și, cu ajutorul colegilor primari, și mai ales al Consiliului Județean și al Prefecturii Argeș am reușit anul acesta să reabilităm clădirea, să-i dăm viață. Trebuie să-i mulțumesc și fostului președinte al Consiliului Județean Constantin Nicolescu, care acum 7 ani ne-a ajutat să obținem mașina de pompieri pe care am reparat-o și sperăm să ne mai țină încă 7 ani! Mulțumesc de asemenea col. Ion Popa, comandantului Pompierilor Militari de la Curtea de Argeș care ne-a fost mereu alături și sperăm la… cât mai puține intervenții.!”, a spus în deschidere primarul Nicolae Smădu.
Toate personalitățile prezente au primit plachete simbolice cu mesajul ”Mereu la Datorie”, iar voluntarii pompieri, foști și actuali, diplome cu aceeași mențiune: maiorii Marin Teodor și Cristian Pungă, Dăscălete Mihai, Hirică Nicolae, Gegui Nicolae, Pavel Viorel, Toderașcu Emilian, Gube Mădălin, Dumitrașcu Gabriel, Bărboiu Constantin, Bălășoiu Vasile, Nacea Nicolae, Florea Mădălin, Vasile Sebastian, Iosif Pavel, Ion Gegiu, Simion Pantazi, Donoiu Gheorghe, Valerică Petrescu( actual șef serviciu), Ion Barbu, Ion Bărboiu, Nicolae Nicolescu, Ion Moldoveanu, Gheorghe Samoilă.
”De multe ori, la asemenea momente, faptele vorbesc mai bine decât putem noi exprima. De 88 de ani sunteți un model și un exemplu de urmat în Argeș, atât pentru acest serviciu de Pompieri, cât și pentru felul în care vă gospodăriți. Cred că acest tip de Servicii de urgență, de la nivelul localităților, ar trebui să capete un rol din ce în ce mai important în viața comunităților.  Am încercat în ultimii ani să reașezăm lucrurile pe făgașul firesc și trebuie să recunoaștem că nu mai suntem în faza tăierilor de salarii și a dotărilor la limita precarului. Nu am pretenția ca s-a rezolvat tot, dar, alături de autoritățile locale, facem ceva pentru urmașii noștri. Eforturile noastre nu sunt pentru noi, efemeri în funcții, ci pentru generațiile următoare”, a spus prefectul județului Argeș, Mihai Oprescu.
”M-am născut, am crescut și am fost educat aici, în sunet de sirenă, într-o localitate de oameni muncitori, gospodari care a știut să-și crească copiii. Sunt mândru că avem aici acest Serviciu Voluntar al Pompierilor, care deservește întreaga zonă. Acești oameni își riscă viața pentru a o salva pe altora și trebuie să ne mândrim cu ei, să-i apreciem.
În altă ordine de idei, sunt alături de tot ceea ce se întreprinde la Domnești, din punct de vedere al investițiilor și al dezvoltării localității ceea ce se va vedea în curând prin realizările primarului Nicolae Smădu și implicit ale dumneavoastră.”, a declarat președintele Florin Tecău.
43Manifestările prilejuite de Ziua localității au continuat în locația deja devenită tradiție - teatrul de vară al comunei. Alături de artiștii renumiți din ansamblurile Dorul și Doina Argeșului, pe scenă au urcat valoroși artiști locali precum și talentații copii ai domneștenilor.
Edilul șef a adus mulțumiri celor care i-au fost alături în realizarea proiectelor pentru comunitate, și în special președintelui Consiliului Județean Florin Tecău, fiu al localității, domneștean prin naștere și prin sprijinul acordat administrației locale.