Tipărire

39Criticile destul de aspre din media dar și din spațiul virtual la adresa modului în care Ministerul Afacerilor Externe a organizat Pavilionul României de la Expoziția Universală de la Milano au fost îndulcite de prestațiile artiștilor Casei de Cultură “Adriana Trandafir” din Bascov - taraful și grupul de călușari, cărora li s-au alăturat interpretul Grațian Bădescu și profesoara în arta țesutului, Nicoleta Vorovenci.
Prin evoluțiile lor, argeșenii au înviorat și colorat pavilionul destul de sărăcăcios al României, sporind consistent numărul de vizitatori.
Taraful "Doina Bascovului" şi-a făcut intrarea în scenă cu un spectacol impresionant, printr-o serie de hore şi sârbe populare româneşti, care parcă au "descuiat" uşile pavilionului, dovedindu-se neîncăpător pentru persoanele dornice să asiste la reprezentaţia artiştilor. Căluşarii au făcut senzaţie atât în interiorul pavilionului, cât şi în exteriorul acestuia, cu un program apreciat de publicul tot mai numeros, ce a sosit continuu pe durata reprezentaţiei. Ropote de aplauze a atras și Grațian Bădescu, cel care a uimit audiența cu un emoționant repertoriu de doine, interpretate vocal, la frunză și la solz de pește. La avalanșă de întrebări exprimate în zeci de limbi a trebuit să răspundă și rucăreanca Nicoleta Vorovenci, care i-a învățat pe vizitatori să țeasă cu mana lor mici obiecte de artizanat, pe care aceștia apoi le-au primit drept suvenir.
“Mă bucur enorm că am avut posibilitatea să arătăm lumii întregi frumusețea și unicitatea folclorului, dansului și meșteșugului românesc! Mulțumesc tuturor membrilor delegației pentru efortul depus și ambiția cu care au evoluat pe parcursul celor 6 zile în care au făcut din Pavilionul României un adevărat punct de atracție”, ne-a declarat Lorena Toma, managerul Casei de Cultură “Adriana Trandafir” din Bascov.

La un pas de promovare
40După un parcurs excelent în campionatul județean, unde a terminat pe primul loc, echipa de fotbal Unirea Bascov pornea cu șanse reale la promovarea în Liga a III-a, mai ales după ce cedase greu, în prelungiri (1-2), în meciul de baraj susținut cu echipa dâmbovițeană FC Aninoasa. În retur însă, pe propriul stadion, fotbaliștii bascoveni au fost copleșiți de miza partidei, cedând cu același scor (1-2) în fața oaspeților. N-a fost să fie…Poate la anul!