Tipărire

35Investiția într-o nouă utilitate ce va asigura confortul cetățenilor prinde contur în comuna Mozăceni. Este vorba de canalizarea menajeră a localității, proiect realizat în proporție de 30% de administrația publică locală, cu fonduri guvernamentale.
”Lucrăm la introducerea conductelor de canalizare în satul Babaroaga, în zona stației spital - DJ 659. La momentul actual avem conducte introduse pe aproape 4 km de rețea din totalul de 11 km. Așteptăm rectificarea bugetară din iulie, în speranța că vor fi alocate noi fonduri pentru continuarea proiectului la canalizare, astfel încât să putem avansa în execuția lucrărilor”, afirmă primarul Lucian Cioran.
În lucru se află și cele două terenuri sintetice de sport, de la școlile din Babaroaga și Mozăceni. Investițiile sunt finanțate cu fonduri europene, prin măsurile Grupului de Acțiune Locală (GAL), și au ca termen de finalizare data de 15 septembrie 2015. Cu toate acestea, elevii și tinerii din localitate se vor putea bucura de cele două terenuri de sport mai devreme, conform autorităților locale. Reprezentanții Primăriei Mozăceni dau asigurări că cele două obiective vor fi gata la sfârșitul lunii iulie, având în vedere stadiul avansat al lucrărilor. Lucrurile stau destul de bine și din punct de vedere al agriculturii, ploile din luna iunie ajutând din plin culturile de sezon. La finalul lunii, fermierii vor începe recoltarea orzului și a rapiței, estimând pentru anul acesta o producție mult mai bună comparativ cu cea înregistrată anul trecut.