30Modernizarea infrastructurii din localitate rămâne prioritatea numărul 1 pentru conducerea administrației din Boteni. În ciuda vremii capricioase, se lucrează la sistemul de canalizare precum și la asfaltarea DC 289 (investiții derulate cu fonduri guvernamentale, pe OG 28), precum și la construirea noului sediu de Primărie - investiție derulată cu fonduri proprii.


Există însă multe alte obiective pe care edilul șef Vasile Leau ar dori măcar să le demareze în acest an. O oportunitate pentru obținerea fondurilor necesare ar fi noile Măsuri din cadrul PNDR. ”Deocamdată nu am studiat pentru ce domenii vor fi bani europeni, dar cu siguranță modernizarea infrastructurii se va regăsi în noile granturi. Avem un proiect pentru asfaltarea DC 38 Luncă-Balabani, în lungime de 3,5 km; un altul pentru asfaltarea DC 292, sat Luncă, în lungime de 0,7 km, extinderea sistemului de canalizare în satul Boteni-2 km și, nu în ultimul rând, avem un proiect pentru modernizare a 9,7 km de drumuri în toată comuna. Realizarea oricărui proiect dintre acestea ar însemna un alt pas spre ceea ce ne dorim, o comună europeană. ”, afirmă șeful executivului.

Vine “Brâul”!
31La începutul lunii august, argeșenii și nu numai, sunt așteptați la una dintre cele mai frumoase sărbători ale zonei: ”Brâul de la Boteni”. La fel ca și în anii trecuți, muzica bună, de calitate, numărul mare de artiști și formații, precum și specificitatea acestora, va face din eveniment o atracție la care nu trebuie să lipsiți!