suici lat nouExtinderea rețelei de canalizare în satele Paltenu, Păuleni, Ianculești, Șuici (cătun Moșteni) și modernizarea a 11 km de drumuri comunale și vicinale în satele Șuici și Rudeni sunt cele două mari investiții pe care administrația locală le va începe anul acesta în localitate. Pentru ambele proiecte conducerea Primăriei a obținut finanțare guvernamentală prin Programul „Anghel Saligny”.

”Suntem în stadiul de obținere a avizelor, care din păcate, durează foarte mult. De exemplu, pentru avizul de la Mediu a fost nevoie de 5 luni.  Urmează organizarea licitațiilor și, evident, începerea efectivă a lucrărilor. Suntem foarte bucuroși că am făcut din nou pași importanți în modernizarea infrastructurii de utilități și a celei rutiere. Încet, încet, datorită acestor programe de finanțare, vom reuși să punem la punct rețelele de utilități în toate satele și să avem cât mai multe drumuri asfaltate.”, a declarat primarul Constantin Iatagan.
Cu fonduri europene, alte două investiții vor prinde contur, crescând gradul de bunăstare și confort al comunității. ”Prin PNRR am obținut finanțare pentru eficientizarea energetică a Școlii „Toma Brătianu” și înființarea de stații de încărcare destinate automobilelor electrice. Eficientizarea energetică a clădirii școlii presupune modernizări care vor aduce beneficii pe termen lung, iar stațiile de încărcat sunt un pas important spre diminuarea poluării, venind în sprijinul celor care își vor achiziționa mașini electrice - în special cei ce tranzitează zona.”, a mai menționat edilul șef.
Modernizarea sistemului de iluminat prin creșterea eficientei energetice a corpurilor de iluminat și prin gestionarea inteligentă a energiei electrice în infrastructura de iluminat public din comuna Șuici este, de asemenea, o investiție cu fonduri europene, ce se va concretiza în viitorul apropiat.