Tipărire

leresti latNumărul mare de proiecte de investiții noi pe care conducerea Primăriei Lerești le va demara anul acesta demonstrează măsura efortului depus de administrația locală. Pentru majoritatea au fost atrase fonduri guvernamentale sau europene, așa că asigurarea co-finanțărilor reprezintă principala direcție a sumelor de la bugetul local.
”Vom organiza licitațiile pentru cele două investiții prin Programul „Anghel Saligny” - modernizarea unor drumuri locale și extinderea rețelelor de apă și canalizare pentru satul Pojorâta, contractele de finanțare fiind, pentru ambele, deja semnate.

Cu fonduri obținute prin PNRR vom implementa următoarele proiecte: transpunerea în format GIS al PUG, creșterea eficienței energetice a unui corp de la Școala Gimnazială Nr. 1 Lerești și reabilitarea altui corp al școlii și, de asemenea, reabilitarea fostei grădinițe din comună - clădire destinată serviciilor sociale. Tot prin PNRR încercăm să obținem finanțare pentru extinderea rețelei de canalizare pe străzile Mărului, Poduri și Țarină. Intenționam să începem acest obiectiv cu fonduri proprii, însă s-a ivit oportunitatea de a obține banii prin PNRR. Cu fonduri de la AFM avem două proiecte: achiziționarea de stații de încărcat electrice și modernizarea iluminatului public stradal. Prin Compania Națională de Investiții vom derula alte două proiecte: reabilitarea, modernizarea și extinderea Grădiniței Voinești, și construirea unei săli de sport, obiectiv la care lucrările vor începe într-o săptămână. Tot pe CNI vom depune un proiect privind modernizarea Complexului sportiv din localitate.”, a declarat primarul Marian Toader.
Fiindcă lista cuprinzătoare a investițiilor vorbește de la sine, edilul șef a afirmat că tot ce își dorește pentru anul în curs este sănătate și putere de muncă pentru întreaga sa echipă.
”Avem mult de muncă și vom duce la bun sfârșit aceste investiții care ne vor dezvolta și moderniza localitatea. Concomitent, avem în vedere activitățile culturale care constituie alături de obiectivele amintite, o prioritate pentru noi. Toate domeniile sunt foarte importante în procesul de modernizare al unei localități și cred că venim din toate punctele de vedere în întâmpinarea dorințelor membrilor comunității noastre” a mai spus șeful executivului din Lerești.