cicanesti latGrație priceperii cu care atrage finanțări din surse externe (guvernamentale sau europene), administrația din Cicănești, în ciuda bugetului propriu extrem de modest, reușește an de an să implementeze o serie de investiții menite să crească gradul de confort al locuitorilor comunei. Și pentru 2023, lista investițiilor cuprinde obiective de maxim interes pentru comunitate.

„Principalul obiectiv pe termen scurt pe care îl avem în vedere se referă la finalizarea lucrărilor la canalizare, proiect finanțat din fonduri europene, pe Măsura 7.2. Antreprenorul estimează că lucrările vor fi finalizate în maxim o lună de zile. În paralel vom finaliza și cele două tronsoane de canalizare de la Cicănești și Bărăști, pentru realizarea cărora am alocat bani de la bugetul local. Ca investiții noi, sperăm să demarăm cât mai repede proiectul finanțat prin Programul „Anghel Saligny”, care prevede modernizarea prin asfaltare a încă 11 km de drumuri comunale. De asemenea, prin Planul Național de Redresare și Reziliență am obținut o finanțare în valoare de peste 3,8 milioane de lei pentru creșterea eficienței energetice a celor două corpuri care alcătuiesc Școala de centru. De la Agenția Fondului de Mediu vom primi fonduri pentru eficientizarea iluminatului public, iar la Compania Națională de Investiții suntem pe lista de sinteză cu două proiecte pentru care am cerut finanțare: construirea unei săli de sport, cu 102 locuri, și realizarea unei zone publice de agrement, mai precis un ștrand.", spune primarul Ion Ionescu.
Nu în ultimul rând, la mijlocul lunii ianuarie, reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Molivișu, din care face parte și comuna Cicănești, au depus din nou spre finanțare, la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, proiectul privind înființarea unui domeniu schiabil în zona Ghițu-Molivișu. Să sperăm că oficialii de la București își vor întoarce, în sfârșit, privirea și către crearea  infrastructurii generale și specifice activităților de turism din județul Argeș!