Tipărire

boteni bun”Avem lucrări importante anul acesta! Fără îndoială, proiectul finanțat prin „Anghel Saligny”, ce vizează modernizarea infrastructurii rutiere pe o lungime de aproximativ 10 km este pe primul loc ca anvergură și impact pentru cetățeni, însă vom implementa investiții în toate domeniile, deopotrivă de însemnate pentru dezvoltarea localității”, declară primarul din Boteni, Vasile Leau. De altfel, modernizarea drumurilor a început, vremea din această iarnă permițând cu prisosință derularea lucrărilor.

Pentru alte investiții pe care administrația locală le are în derulare, conducerea Primăriei a solicitat sprijinul financiar al Consiliului Județean. ”Am cerut fonduri pentru continuarea asfaltării DC 38, în lungime totală de 3,5 km, drum pe care am reușit să îl asfaltăm până acum pe o lungime de aproape 1 km. Un al doilea proiect pentru care am solicitat sprijin este modernizarea centrului civic.”, spune edilul șef.
Cu fonduri de la Compania Națională de Investiții, în comună va fi construită o sală de sport, iar Căminul Cultural va fi reabilitat și modernizat. ”Ambele obiective sunt în momentul de față în procedură de licitație. De aceea presupun că și lucrările vor fi începute în acest an. După cum spuneam, avem în vedere toate domeniile, nu doar drumurile și infrastructura de utilități”, afirmă șeful executivului.
În același context, primarul Vasile Leau anunță că a fost finalizată montarea de panouri solare la școală și amenajarea unui parc de joacă la grădiniță. ”Aceste lucrări au fost realizate prin sponsorizare de la Holcim. Ne aliniem tendințelor ecologice ale vremii și, implicit, economisim de la buget cu factura de energie electrică.”, a mai punctat șeful executivului.