Tipărire

sapataLa Săpata, investițiile în infrastructura de drumuri constituie principalul obiectiv în 2023. Administrația publică locală va demara anul acesta proiectul de modernizare a DC 437 în satul Drăghicești, obiectiv de investiție aprobat în cadrul Programului ”Anghel Saligny”. Însă autoritățile din Săpata vor să mai asfalteze și o altă cale de acces. ”Este vorba de DC 36, în satul Bănărești, până și după Biserica Adventistă. Drumul are o lungime de aproximativ 900 de metri și se leagă de principalul drum comunal din satul Bănărești, asfaltat prin PNDL 2.

Valoarea totală a investiției este de 10 miliarde de lei, iar dacă ne va sprijini și Consiliul Județean în acest proiect, cred că-l putem pune în practică anul acesta”, afirmă primarul Laurențiu Micu. În ceea ce privește proiectul de asfaltare a drumului comunal din satul Drăghicești, acesta are o valoare de investiție de 40 de miliarde de lei. Pentru cofinanțarea lucrărilor (1,5 miliarde de lei), Primăria Săpata a solicitat sprijinul Consiliului Județean în cadrul discuțiilor privind alocările bugetare din acest an. Tot pentru acest an, autoritățile locale au în plan amenajarea și împrejmuirea unui loc de joacă la Școala ”Dumitru Udrescu” Bănărești. În plus, pentru unitatea de învățământ, administrația din Săpata a depus un proiect pentru eficientizarea energetică a clădirii școlii.
În altă ordine de idei, anul acesta se va continua modernizarea sistemului de iluminat public și va fi extinsă rețeaua de alimentare cu apă. Extinderea se va realiza în satul Lipia, pentru trei gospodării situate dincolo de râul Cotmeana.
Nu sunt modificări substanțiale referitor la taxele și impozitele locale pe care cetățenii trebuie să le achite anul acesta. În afara indexării anuale cu rata inflației, obligațiile fiscale nu au fost majorate cu alte sume. ”De 10 ani, la Săpata, taxele și impozitele locale nu au fost majorate! Sunt ani grei, oamenii au destule probleme și nu putem să venim să le cerem și noi bani în plus la impozite. Plățile se pot face încă de la începutul anului, iar încasarea merge bine.”, adaugă edilul din Săpata.