Tipărire

poienarii de muscel latPrimăria Poienarii de Muscel a obținut finanțare prin Programul ”Anghel Saligny” pentru modernizarea a 2,2 km de drumuri locale. Alături de demararea lucrărilor la drumuri, autoritățile locale mai vor ca anul acesta să modernizeze iluminatul public. ”Am solicitat Consiliului Județean să ne sprijine în asigurarea cofinanțării celor două proiecte. Drumurile ce urmează să intre în modernizare sunt Peste Coastă, în satul Jugur, și Leculești, în satul Groșani. În ceea ce privește proiectul de modernizare a iluminatului public, în localitate vor fi montate circa 500 de lămpi noi eficiente din punct de vedere energetic. Proiectul beneficiază de finanțare prin AFM și are o valoare de investiție de 10 miliarde de lei”, afirmă primarul Ion Banzea.

Proiecte cu finanțare prin PNRR
Referitor la proiectele finanțate din fonduri europene, trei clădiri publice ar urma să intre anul acesta în proces de reabilitare în comuna Poienarii de Muscel. Cu fonduri prin PNRR vor fi reabilitate în scopul creșterii eficienței energetice clădirile vechiului dispensar din satul Poienari, dispensarului și căminului cultural din satul Jugur.
În altă ordine de idei, în luna ianuarie angajații primăriei au făcut defrișări pe drumurile publice, la copacii aflați sub rețeaua electrică care încurcau funcționarea acesteia
Nu în ultimul rând, de menționat este faptul că anul acesta taxele și impozitele pe care trebuie să le achite cetățenii comunei au fost indexate doar cu rata inflației, conform legislației în vigoare. Până la data de 31 martie, cei care își achită obligațiile fiscale primesc o reducere cu 10% a sumelor de plată.