albota lat bunDouă investiții de anvergură vor demara la Albota în acest an. Prima vizează asfaltarea a 6 km de drumuri comunale, un proiect în valoare de peste 9 milioane de lei, finanțat prin Programul Anghel Saligny. Al doilea proiect, derulat prin SC Apă-Canal Pitești, se referă la realizarea infrastructurii de canalizare în satele Mareș și Cerbu. „Străzile care urmează a fi asfaltate prin Programul Anghel Saligny” sunt Biboești, Soreștii I, Soreștii II, Linia Bisericii și Găjgărăi. Atât pentru acest proiect, cât și pentru cel referitor la introducerea canalizării la Mareș și Cerbu, va trebui să acoperim de la bugetul local partea noastră de co-finanțare.

Cu toate acestea vom demara noi investiții cu fonduri proprii. Mă refer aici la realizarea unui pod tubular la Mareș, în punctul „La Biserică”, asemănător celui construit anul trecut în punctul „Tiu”. Cu această investiție vom rezolva problema căilor de trecere peste cele două cursuri de apă care străbat comuna - Teleormanul și Albota. Tot cu bani de la buget vom asfalta strada Prelungirea Sorești, pe o lungime de aproximativ 500 de metri. De asemenea, am demarat deja lucrările de amenajare a unui parc comunal, în spatele Primăriei și, dacă ne mai rămân ceva bani, intenționăm să amenajăm două locuri de joacă, la Cerbu și Mareș. Nu în ultimul rând, tot în acest an vom implementa un proiect cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, proiect ce prevede instalarea unui sistem de supraveghere video în comună și realizarea a patru stații de încărcare pentru autovehiculele electrice.”, a detaliat primarul Ion Dumitru.

„Pas” transportului public metropolitan
Albota a spus „pas” proiectului privind transportul public metropolitan, la care au aderat comune precum Bascov, Bradu sau Mărăcineni. Primarul Ion Dumitru explică motivele: „În primul rând, sunt 7 firme de transport persoane ale căror microbuze trec zilnic prin comuna noastră. Apoi, la Albota, spre deosebire de alte comune limitrofe Piteștiului, nu există un flux extrem de mare de călători. Nu în ultimul rând, asocierea cu Publitransul ar fi însemnat un efort financiar din partea noastră, pentru subvenționarea acestui tip de transport, de 600.000 de lei pe an. Consiliul Local Albota nici nu a vrut să audă de așa ceva!”