bughea de sus 3Mica Unire -  24 Ianuarie, a fost marcată printr-un moment inedit în comuna Bughea de Sus. La inițiativa conducerii Primăriei și a actorului Victor Mihalache, organizatorul acestei manifestări, Argeșul a făcut parte, în premieră, prin intermediul localității Bughea de Sus, la proiectul ”Unirea face puterea, Tricolor Călător”. Inițiat de patru ani, evenimentul presupune purtarea unui tricolor imens, prin localități din Muntenia și Moldova, concomitent organizându-se și activități culturale în cinstea Micii Uniri.

Astfel, în  data de 20 ianuarie, la Căminul Cultural din Bughea de Sus, tineri, elevi, consilieri locali și cetățeni au participat la acest moment, sărbătorind importanța istorică a acestei date. ”M-am bucurat să văd că tinerii și cetățenii de la noi au participat în număr atât de mare la manifestare. Este vorba despre patriotism, iubire de țară, respect față de înaintași.”, a  punctat primarul Nicolae Tarbă.
După un moment artistic emoționant, susținut de elevii școlii din Bughea de Sus, cu toții s-au prins în Hora Unirii
Periplul steagului călător a pornit anul acesta din Gura Ocniței (Dâmbovița), și a trecut prin Bughea de Sus (Argeș), Padina (Buzău), Târgu Ocna (Bacău) și Negrești (Neamț).

Proiecte importante pe agenda administrației
Primarul Nicolae Tarbă a menționat care sunt prioritățile investiționale pentru acest an. ”Vom finaliza modernizarea școlii din centrul comunei, lucrările fiind într-un stadiu foarte avansat. Avem de continuat asfaltarea pe DC 15 – Măgura, lucrare începută anul trecut, aflată în acest moment la stadiul de 45%. Pe Strada Săvoilor, drum modernizat anul trecut, mai avem de realizat câteva lucrări de artă și ne pregătim de modernizarea DC 16 A - străzile Șainilor, Zidarilor, Gruiului, însumând 2 km. Începând cu 1 februarie vom organiza licitația, cu clauză suspensivă, pentru modernizarea a 8,3 km de drumuri și construirea unui pod - proiect pentru care am obținut finanțare prin Programul „Anghel Saligny”. În ceea ce privește modernizarea și dotarea Căminului Cultural - obiectiv ce va fi finanțat prin CNI, se așteaptă ordinul de începere a lucrărilor. Nu în ultimul rând, trebuie amintit că am prins, exact la finele anului, pe 30 decembrie, finanțare pentru modernizarea iluminatului public, prin AFM.”, a declarat edilul șef din Bughea de Sus.