tigveni latConstantin Smeu, edilul șef din Tigveni, spune că 2022 a fost poate cel mai dificili an pe care l-a traversat administrația pe care o conduce, prin prisma faptului că lipsa finanțărilor a făcut ca multe din ambițioasele proiecte gândite în beneficiul comunității să rămână în sertare. „Lipsa unor linii de finanțare dar și creșterea prețurilor în contextul în care bugetul a rămas același au grevat comunitatea de proiecte de investiții mai mult decât necesare, și mă refer aici în primul rând la modernizarea infrastructurii rutiere, principala noastră problemă. Lucrurile par însă să se îndrepte, dacă ne gândim că am obținut finanțare pe Programul „Anghel Saligny” pentru asfaltarea a 11,4 km de drumuri și ulițe în toată comuna. Cu cât Ministerul Dezvoltării va urgenta formalitățile premergătoare alocării banilor, cu atât mai repede ne vom apuca de treabă.

Am reușit să obținem și finanțări europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, în vederea creșterii eficienței energetice a Școlii cu clasele V-VIII Bârseștii de Jos și a sediului administrativ al comunei. Tot pe PNNR vom realiza și Planul de Urbanism General al comunei.
Ca și investiții finalizate, la Școala cu clasele V-VIII Bârseștii de Sus am efectuat lucrări de reparații interioare și exterioare, inclusiv schimbarea ușilor de la sălile de clasă. La Școala „Gabriel Marinescu” am realizat o serie de lucrări privind obținerea autorizației de securitate la incendiu, din partea ISU.  De asemenea, am reabilitat mai multe drumuri prin balastare și am realizat șanțuri de scurgere a apelor pluviale în cătunul Momaia. Tot în acest an am montat un nou grup de pompare la sistemul de alimentare cu apă Tigveni-Bălilești, în vederea măririi debitului, și am realizat o extindere ale rețelei de canalizare pe 350 de metri, la Bârseștii de Jos. Nu în ultimul rând, au început lucrările de extindere a grădiniței din centrul localității, în vederea înființării aici a unei grupe cu program prelungit. Din sponsorizări, urmează ca la Serbările de Crăciun, să oferim preșcolarilor și școlarilor din comună pachete cu dulciuri.”, a detaliat primarul din Tigveni.

Lumina sfântă a Nașterii Domnului nostru Isus Hristos să vă aducă în inimi pace și bucurie.
Sărbători fericite și și un An Nou mai bun!
Primăria și Consiliul Local Tigveni
Primar, Constantin Smeu