12Lucrările de reabilitare și modernizare a Școlii Ungureni, cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional, sunt în plină desfășurare și ritmul este unul alert, astfel încât la 15 septembrie elevii să intre într-o unitate de învățământ de nota 10.

”Clădirea fiind foarte veche, a fost nevoie întâi de lucrări de subzidire și consolidare cu armătură de fier. Conform proiectului, urmează reparații capitale și modernizări, de la turnarea unui nou planșeu, până la construirea unor grupuri sanitare moderne. Aici învață în jur de 30 de elevi - cu tot cu preșcolari, care merită tot confortul pentru a obține rezultatele dorite la învățătură”, spune primarul Gheorghe Minculete.
Dintre acțiunile administrației locale în această perioadă este de menționat pietruirea drumurilor comunale. ”Permanent trebuie să facem investiții în infrastructura rutieră, atâta timp cât nu avem asfalt. Orice ploaie mai puternică produce stricăciuni și îngreunează circulația, astfel că trebuie să intervenim. De aceea am pledat și pledez pentru modernizarea drumurilor în mediul rural. Tot ce înseamnă pietruire sunt de fapt bani aruncați, procesul trebuind reluat sistematic, în funcție de vreme”, a mai spus edilul șef din Cepari.