Tipărire

sapata podÎn comuna Săpata au început în luna noiembrie lucrările de modernizare a două poduri, în cătunele Ciobești și Dragomirești. Podurile asigură legătura zonelor respective cu principalul drum din localitate, DJ 679 Săpata - Lunca Corbului - Bârla. Lucrările au demarat concomitent la ambele poduri, investițiile fiind realizate din bugetul local.
De asemenea, la Săpata, se apropie de finalizare lucrările la Școala ”Alexandru Guță” Găinușa. ”Clădirea este gata, doar la exterior mai este de lucru. De amenajat curtea școlii și locul de joacă. Sperăm să fie gata totul până la sfârșitul anului”, declară primarul Laurențiu Micu. Lucrările de reabilitare a unității de învățământ au început în această vară și au fost executate de administrația publică locală cu sprijinul Consiliului Județean.

Pe de altă parte, la nivelul Primăriei Săpata continuă lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale, derulate prin ANCPI, în cadrul etapei a VII-a de finanțare. Vor fi executate lucrări de cadastru pentru un număr de aproximativ 1.000 de imobile, suprafețe de teren din extravilanul și intravilanul localității. În anul 2021, fiecare UAT poate primi până la 160.000 de lei pentru înregistrarea gratuită a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Lucrările sunt gratuite pentru cetățeni și vor continua și în 2022.