Tipărire

hartiestiToate proiectele de investiții începute în anul acesta în localitatea Hârtiești sunt aproape de finalizare. La dispensarul uman, clădire reabilitată total, se fac ultimele finisaje exterioare. Conform declarațiilor primarului Cosmin Ștefan, s-a lucrat în plus față de proiectul inițial, transformându-se și curtea instituției într-un loc în care pacienții să se simtă bine. ”Suntem gata în proporție de 98%. Se lucrează la ultimele finisaje și retușuri exterioare, cum ar fi vopsirea clădirii. De asemenea, am amenajat curtea interioară, transformând-o într-un mic părculeț cu gazon, băncuțe, stâlpișori, pentru crearea unui plus de confort”, declară primarul localității.

Și la școala nou reabilitată și utilată cu instalație termică - investiție realizată cu cheltuieli minime, prin acțiuni de voluntariat ale tuturor consilierilor locali, se realizează curtea interioară, amenajându-se un loc de joacă pentru copii, cu tartan, cu leagăne și alte echipamente destinate copiilor.
La capitolul modernizarea infrastructurii, în plină desfășurare este modernizarea, cu fonduri europene, prin GAL, a drumului La Noana.
Pentru prevenirea inundațiilor am încheiat un parteneriat cu Apele Române, ei să ne pună la dispoziție utilajele și noi combustibilul, pentru ridicări de mal și lărgirea albiei râului Argeșel pe o lungime de 1,5 km; este vorba de o zonă inundabilă, cu riscuri pentru populație.”, afirmă edilul șef.
Nu în ultimul rând, conducerea administrației a achiziționat tribune și bănci de rezerve pentru stadionul localității. ”Arată foarte bine și toți sunt încântați, mai ales că tribunele și băncuțele sunt vopsite tricolor, ceea ce motivează pentru reușite cât mai mari în domeniu”, spune șeful executivului.
Construirea unui nou Cămin Cultural, investiție pentru care Primăria a depus solicitare de finanțare la CNI, prinde contur. ”S-au făcut pași importanți, adică am trimis toate solicitările cerute, iar proiectul arată cum nu se poate mai bine. Va fi o instituție pe măsura meritelor locuitorilor”, afirmă primarul Cosmin Ștefan.