sloboziaÎn scurt timp, pe raza comunei Slobozia vor demara lucrările de modernizare a DJ 503, lim. Jud. Dâmbovița - Slobozia - Rociu - Oarja - Catanele. Între timp, administrația comunei a realizat în luna septembrie o acțiune de igienizare a bazinelor de apă care deservesc rețeaua localității.  ”La toate cele trei bazine de apă, Rachieru, Bănicești și Atelier, s-au făcut lucrări de curățenie și dezinfecție în vederea asigurării bunei funcționări a sistemului de alimentare cu apă a gospodăriilor. Este o acțiune pe care o facem an de an, durează cam 2-3 zile la fiecare bazin, dar în această perioadă nu este oprită alimentarea, oamenii beneficiază de apă. Tot acum au fost schimbate și filtrele la pompele de apă astfel încât cetățenii să beneficieze de apă de cea bună calitate”, declară primarul Petre Funie.

Pe raza comunei Slobozia vor demara în scurt timp lucrările de modernizare a DJ 503 lim. Jud. Dâmbovița - Slobozia - Rociu - Oarja - Catanele, investiție realizată de Consiliul Județean cu fonduri europene. Pe 27 septembrie a avut loc predarea amplasamentului către constructor. Primul tronson al drumului județean ce va intra în proces de modernizare este cel din comuna Slobozia, de la limita cu județul Dâmbovița. Acesta este unul dintre cele mai importante proiecte cu finanțare europeană nerambursabilă ale Consiliului Județean Argeș, prin care vor fi modernizați 42 de kilometri de drum județean. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 99.818.008,40 lei, din care 96.486.185,95 lei  reprezintă valoarea totală nerambursabilă solicitată, iar 3.331.822,45 lei este contribuția Consiliului Județean Argeș. Durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni. De asemenea, un tronson din DJ 702 F urmează a fi asfaltat de administrația județului, ca parte a unui proiect derulat în asociere cu Primăria Slobozia. Tronsonul respectiv are o lungime de circa 400 de metri.
Schimbând registrul, autoritățile comunei continuă demersurile pentru introducerea gazelor în localitate, o investiție extrem de așteptată de cetățeni. ”Suntem în faza realizării studiului de fezabilitate pentru gaze. Am luat avizele necesare lucrărilor, urmează să ne constituim într-o ADI (asociație de dezvoltare intercomunitară) cu mai multe comune din județele învecinate și apoi se va trece la realizarea proiectului tehnic. După ce toate aceste etape vor fi parcurse, trebuie identificată sursa de finanțare a proiectului. Variantele sunt fie POIM (Programul Operațional de Infrastructură Mare) ori din fonduri guvernamentale”, precizează edilul din Slobozia.