Tipărire

vedea in alt bunRectificarea bugetară prin sumele primite prin Direcția Finanțelor publice aduce în contul Primăriei Vedea suma de 750.000 de lei. Banii sunt mai mult decât bineveniți, având în vedere deficitul de finanțare al administrației privind cheltuielile curente.

”Deși pare că este o suma importantă, nu știm unde să ducem banii: să plătim apa sau curentul - iluminatul public? Abia reușim să gestionăm banii din fonduri proprii pentru cheltuielile curente. Din păcate, dezvoltarea localității rămâne mereu ultimul domeniu pentru care putem aloca ceva.”, explică primarul Niculae Dochinoiu.
Faptul pe noul program de finanțare, „Anghel Saligny”, se pot acorda fonduri pentru asfaltarea drumurilor doar dacă pe străzile respective există utilități precum apă și canalizare, nu este tocmai corect, opinează edilul șef din Vedea. ”Se pot găsi metode ulterior de a introduce rețeaua de canalizare și fără a strica asfaltul. Eu am mai spus, rețea de canalizare în comuna noastră este aproape o utopie. Nu pentru faptul că nu am dori noi, autoritățile locale, ci pentru că e vorba de foarte, foarte mulți kilometri de rețea, fiind atâtea sate răsfirate. În plus, cu foarte multe gospodării abandonate, sistemul de canalizare nu ar fi eficient în sensul justificării costurilor unei astfel de investiții. Nu este corect să stăm fără drumuri moderne fiindcă nu avem rețea de canalizare! Drumurile bune sunt esențiale atât pentru localnici, cât și pentru eventualii investitori. Canalizarea se poate rezolva cu fose și alte metode, drumurile nu port fi modernizate fără proiecte de anvergură. Mă refer la o modernizare ce implică rigole, mai multe straturi  de asfalt, investiții care să dureze zeci de ani. Dacă nu se vor da bani pentru drumuri, vom continua an de an să secăm bugetul propriu pentru pietruiri, o muncă sisifică, care nu aduce nici beneficii în ceea ce privește circulația și nici nu rezolvă problemele”, spune șeful executivului.