lunca corbului inaltSingurul domeniu în care lucrurile merg bine anul acesta este agricultura - spune primarul comunei Lunca Corbului, Gheorghe Drăgan. ”Cea mai bună producție este, fără îndoială, la grâu, unde cred că este vorba de dublarea cantității la hectar, față de anul trecut. Desigur, vorbim de loturile unde s-a intervenit cu utilaje profesionale, s-au făcut toate lucrările la timp, adică asociațiile agricole mari. Nici la porumb nu stăm tocmai rău, deși în ultima perioadă a fost puțin cam secetă.”, afirmă edilul șef.

Din perspectiva investițiilor însă, situația nu este la fel de bună. „O să începem lucrarea pentru construirea podului de la Mârghia, pod care face legătura Mârghia de Jos și Mârghia de Sus, adică DJ 703 B și DC 153 A, cu banii primiți de la Consiliul Județean. În mod sigur se va realiza și modernizarea iluminatului public, obiectiv la care s-a finalizat proiectarea și, cât de curând, vom da ordin de începere a lucrărilor. Este vorba de o investiție realizată cu finanțare de la Agenția de Mediu, pe care o vom termina până la finele anului. În rest, nu s-a deschis niciun program de finanțare și nici despre rectificarea bugetară nu se știe nimic. Cu fonduri propriii nu avem cum să demarăm niciun proiect de anvergură.  Noi avem pe lista de priorități canalizarea, modernizarea infrastructurii rutiere, obiective de anvergură”, explică Gheorghe Drăgan.
Începerea noului an școlar se va face în cele mai bune condiții în localitate. ”Avem o grădiniță nou-modernizată iar cealaltă unitatea de învățământ, cu clasele I-VIII în stare foarte bună. Ar mai fi fost nevoie de reabilitări exterioare, la această școală de centru, „Gen. Constantin Cristescu”, însă nu putem spune că nu îndeplinește toate condițiile pentru a le oferi copiilor un mediu propice actului educativ de calitate”, a mai afirmat șeful executivului din Lunca Corbului.