negrasiLa începutul lunii august, din cauza căldurii excesive, pe islazul comunal din Negrași a izbucnit un incendiu de vegetație. Flăcările s-au manifestat violent, pârjolul extinzându-se cu repeziciune și amenințând să ajungă la Poiana cu Narcise, arie protejată a naturii. Într-o mobilizare generală, autoritățile locale, voluntarii SVSU Negrași și pompierii chemați în ajutor au reușit să stingă incendiul, protejând poiana cu narcise și evitând extinderea focului la terenurile agricole din zonă.

”A fost un incendiu destul de puternic, un incendiu care putea avea urmări grave. Am intervenit rapid și astfel am limitat pagubele. A ars totuși o suprafață de 40 de hectare de teren, în principal vegetație uscată. Exista pericolul că focul să ajungă la culturile agricole, ceea ce ar fi fost un dezastru. La fel și la Poiana cu Narcise. S-a intervenit însă rapid și situația a fost ținută sub control”, declară primarul Alexandru Constantin.   

Curățenie în școli
În această perioadă în școlile din comuna Negrași se fac pregătiri pentru începerea anului școlar în bune condiții. Școala Primară de la Bârlogu a fost recent reabilitată și modernizată, iar la Școala Gimnazială Negrași se face curățenie generală. De altfel, administrația locală are depus la Ministerul Dezvoltării un proiect pentru modernizarea Școlii ”Petre Badea”. Se așteaptă alocarea finanțării pentru demararea lucrărilor.