suici 1Între 25 și 27 iulie, la Șuici, în punctul Zăvoi, se va organiza tradiționalul Bâlci de Sf. Pantelimon. „Autoritățile centrale au permis anul acesta organizarea de târguri și bâlciuri, astfel că împreună cu Consiliul Local am luat decizia de a organiza aceasta manifestare care, de altfel, era inclusă în Zilele Comunei. Oamenii au nevoie și de clipe de destindere, după această perioadă în care au fost greu încercați. Sperăm ca de anul viitor situația epidemiologică să revină la normal, astfel încât să organizăm Zilele Comunei pe de-a-ntregul”, spune primarul Constantin Iatagan.”

În plan investițional se lucrează la rețeaua de alimentare cu apă de la Valea Calului, obiectiv finalizat în proporție de 85%. „La Valea Calului am terminat forajul, conducta a fost îngropată și s-au realizat inclusiv branșările la rețea. Acum se lucrează la partea electrică la bazinul de apă, la stația de clorinare și la foraj. Bazinul, din inox, are o capacitate 100 mc, iar rezerva pentru pompieri stochează 60 mc.”, explică edilul din Șuici.

Drumuri afectate de precipitații
Administrația din Șuici a depus o solicitare de finanțare la Compania Națională de Investiții pentru refacerea drumurilor afectate de precipitațiile masive căzute la începutul lunii iulie. „Șuici este una dintre cele mai întinse comune de pe Valea Topologului, astfel că rețeaua de drumuri de interes local este extrem de mare. Cele neasfaltate sunt deteriorate de fiecare dată de ploile abundente. Sperăm să primim ceva bani de la CNI pentru aducerea acestor drumuri la starea inițială.”, spune Constantin Iatagan.