Tipărire

cocu inaltAutoritățile comunei Cocu au intervenit cu forțe proprii pentru reabilitarea drumurilor comunale deteriorate în urma ploilor de la începutul verii. DC 176 în satul Richițele și DC 178 în satul Cocu au fost reprofilate cu autogrederul, dar reparații au fost efectuate și pe DJ 731 B, pentru asigurarea unei bune circulații. De altfel, solicitări pentru reabilitarea tronsoanelor de drumuri județene care tranzitează comuna au fost făcute multe de-a lungul timpului, însă până în prezent fără rezultat.

Primăria Cocu a accesat finanțare prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Argeș pentru lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale. Lucrările sunt gratuite pentru cetățeni și sunt finanțate din veniturile proprii ale ANCPI, prin Programul național de cadastru și carte funciară (PNCCF). ”Ne interesează să facem cadastru în primul rând pentru drumuri și pășuni comunale. Este vorba de suprafețe din intravilanul, dar și din extravilanul localității. Momentan suntem în căutarea unei firme care să se ocupe de lucrările de cadastru, încercând totodată să ne încadrăm în tarifele aprobate de ANCPI pentru plata lucrărilor”, declară primarul Gheorghe Țucă. Suma solicitată de Primăria Cocu pentru cadastrarea sistematică a imobilelor de pe raza localității este de 142.000 de lei.

Canalizarea, pe final
În perioada următoare se așteaptă să fie finalizate și lucrările la rețeaua de canalizare a comunei. Aici mai sunt de realizat branșamentele electrice la stația de epurare și cele de la stațiile de pompare. Branșamentele individuale până la limita proprietății au fost incluse în proiect și sunt deja realizate. Proiectul a fost finanțat prin PNDL 2 și contribuția administrației locale.