stoenestiConducerea Primăriei Stoenești pregătește o serie de investiții pentru modernizarea infrastructurii din comună, acestea urmând să înceapă în cursul lunii august. Concret, este vorba de două proiecte care vizează modernizarea drumurilor prin asfaltare, a canalizărilor pentru scurgerea apelor pluviale și amenajarea podețelor. Primul proiect are în vedere amenajarea canalelor de scurgere a apelor pluviale, asfaltarea drumurilor și construcția podețelor în zona Bădeni – Cotenești, tronsonul I Bădeni – Ciurea, tronsonul II Vică Calițiu și tronsonul III zona Iarca – Pârâul Cocești, dar și în zona Valore Ivan. Prin cel de-al doilea proiect se urmărește modernizarea drumurilor locale în zona Stoinești – Lunca Gârtii. Pe strada Râului trebuie finalizată asfaltarea și asigurată legătura cu drumul județean. În plus, alte două străzi, bretele de legătură între drumul județean și strada Preot Cotenescu vor fi modernizate prin asfaltare. De asemenea, de la Lunca Gârtii și din drumul județean până în centrul comunei vor fi modernizate căile de acces.

”Aceste lucrări sunt în faza de proiectare la momentul actual. Urmează achiziția pentru execuție și sperăm noi ca în cursul lunii august să începem lucrul. Sunt proiecte de modernizare a infrastructurii care vor schimba fața comunei”, afirmă primarul Ion Marin.

Lucrări în derulare
Pe raza comunei se lucrează în continuare la proiectul de canalizare și reabilitare a rețelei de apă. ”Ne pregătim să începem lucrările la bazinul de apă. Conductele, și pentru apă și pentru canalizare, sunt băgate peste tot. Urmează căminele de legătură și stația de epurare de lângă baza sportivă”, precizează primarul Ion Marin. Lucrările fac parte dintr-un proiect finanțat prin PNDL 2. Concomitent, se lucrează la captarea de apă de la Lunca Gârtii și se înlocuiesc conductele de apă pe un tronson de 2 km în satul Bădeni.