lunca corbului inaltUna dintre investițiile care va fi demarată curând în comuna Lunca Corbului este construirea unui pod peste pârâul Mârghiuța. Primarul Gheorghe Drăgan spune că există studiul de fezabilitate și proiect tehnic pentru acest  obiectiv. ”Am primit anul acesta, în urma solicitărilor, suma de 400 de mii de lei de la Consiliul Județean. Nu ne ajung banii pentru finalizarea lucrării, dar cu siguranță putem începe și vom suplimenta anul viitor. După actualizarea devizului, vom trece la procedura de licitație pentru construire. Podul este foarte important, deoarece face legătura între satele Mârghia de Jos și Mârghia de Sus, adică DJ 703 B și DC 153 A. Mai sunt căi de acces, dar ocolul este foarte mare și, în plus, pe malul pârâului se află cimitirul.”, explică edilul șef.

Modernizarea iluminatului public în localitate va începe tot în viitorul apropiat. Conform declarațiilor șefului executivului, contractul cu Agenția de Mediu - organism prin care s-a obținut finanțarea, a fost semnat și urmează realizarea proiectului tehnic al lucrării și execuția.
Conducerea Primăriei nu a decis încă dacă anul acesta va avea loc Ziua Comunei. Inițiată din 2008 de primarul în funcție, sărbătoarea a devenit o tradiție pentru localnici, fiind organizată în data de 8 septembrie, de Sfânta Maria Mică. ”Am avut doar o întrerupere anul trecut, când, din cauza pandemiei, nu am putut să ne bucurăm împreună. Nici anul acesta, din păcate, nu știm exact dacă putem organiza evenimentul. Cauza este desigur tot pandemia, cela de-al patrulea val. În plus, niciodată nu am alocat bani de la buget pentru sărbătoare, toate fondurile provenind din sponsorizări. Tot din cauza situației cu acest virus, nici firmele de pe raza comunei noastre nu stau foarte bine cu banii, și nu știu dacă vom putea face rost de finanțare. Ne mai gândim și vedem cum și dacă putem să le oferim oamenilor o mică bucurie”, a mai declarat edilul șef din Lunca Corbului.