slobozia teren sport 8Bucurie mare pentru copiii și tineri din comuna Slobozia! Terenul de sport cu gazon sintetic din localitate a fost recepționat și dat în folosință în luna iulie. Echipele de juniori din comună au jucat un meci demonstrativ cu această ocazie, iar participanții au primit cupe simbolice din partea administrației locale. De altfel, conducerea Primăriei Slobozia intenționează ca în perioada următoare, după terminarea recoltării cerealelor la câmp, să organizeze o competiție de fotbal între comune pe noul teren. Vor participa echipa locală și echipele din comunele învecinate. Terenul de sport din comuna Slobozia a fost realizat cu fonduri europene prin GAL și contribuția administrației locale. 

Aproape de finalizare se află o altă investiție a autorităților din Slobozia. Este vorba de centrul civic al comunei, un obiectiv care va oferi o identitate vizuală aparte localității. ”Se lucrează la fântâna arteziană, suntem pe ultima sută de metri cu lucrările la centrul civic. Totul va fi gata luna aceasta. Vom avea un centru modern, cu loc de joacă, alei cu bănci, ceas, fântână arteziană, iluminat, internet Wi-Fi. Locuitorii comunei Slobozia merită un astfel de spațiu pentru relaxare și agrement”, declară primarul Petre Funie.

Asfalt pe un drum de legătură
Consiliul Județean va asfalta un tronson de 400 metri pe DJ 702 F, lucrările urmând să înceapă în scurt timp. Alți aproximativ 400 metri din acest drum au fost asfaltați de autoritățile din Slobozia, pe baza unui proiect de asociere între cele două instituții. Tronsonul din DJ 702 F face legătura cu DJ 503 limita județului Dâmbovița - Slobozia - Rociu - Oarja – Catanele, drum care urmează să fie asfaltat pe o lungime de 42 de km, cu fonduri europene. Pe de altă parte, administrația comunei Slobozia se află în procedură de achiziție a lucrărilor de proiectare pentru împrejmuirea școlii și a grădiniței din centrul comunei. Lucrările se doresc a fi realizate pe perioada vacanței de vară a copiilor.

Demersuri pentru gaze
Sunt vești bune și în ceea ce privește proiectul de gaze. ”Studiul de fezabilitate pentru gaze este gata. Urmează să obținem avizele pentru demararea lucrărilor și apoi vom da drumul proiectului. Condiția obligatorie este să fie alocate fonduri de la Guvern pentru investițiile în rețelele de gaze. Suntem asociați cu patru comune din Dâmbovița pentru implementarea proiectului, Răscăieți, Morteni, Vișina și Uliești”, precizează primarul Petre Funie.