caldararu 1După mulți ani în care comemorarea Zilei Eroilor nu a constituit o prioritate pentru fostele administrații locale, anul acesta, în comuna Căldăraru, tradiția cinstirii memoriei eroilor neamului a fost reluată. De sărbătoarea Înălțării, la inițiativa primarului Alecu Buicea, la Monumentul Eroilor din satul Căldăraru au avut loc o serie de manifestări menite să aducă un pios omagiu celor ce s-au jertfit pentru patrie.

Ziua Eroilor a debutat cu o slujbă religioasă pentru pomenirea bravilor luptători, urmată de o depunere de coroane de flori și un frumos program artistic organizat și prezentat de elevii și cadrele didactice de la școala din comună. La final, pentru efortul depus, toți copiii au fost răsplătiți cu ciocolată de primarul Alecu Buicea.

Se pietruiesc drumurile
Administrația comunei Căldăraru a demarat în luna iunie lucrări de pietruire a drumurilor locale. ”Am început lucrările pe drumurile din satul Strâmbeni, dar piatră a fost depozitată în toate satele și vom continua lucrările peste tot. Vreau ca toate drumurile locale să fie pietruite până în această toamnă. Pietruirea o facem cu utilajele proprii. Avem în dotare două tractoare și un buldoexcavator. Se lucrează în continuare și la grădinița din centrul comunei, proiect derulat prin PNDL 2. Aș vrea ca până în toamnă grădinița să fie gata și copiii să înceapă anul școlar în noua locație”, declară primarul Alecu Buicea. În stațiile de transport în comun din localitate și în mai multe locuri publice din comună (grădiniță, primărie) au fost montate noi coșuri de gunoi. De asemenea, stația de transport de la Școala Căldăraru a fost refăcută.