baiculesti 1Ziua Eroilor a fost comemorată și în comuna Băiculești, autoritățile și cetățenii exprimându-și recunoștința față de eroii patriei căzuți în războaie. Un ceremonial solemn a avut loc la Monumentul Eroilor de la Școala Tutana. Preoții din localitate au oficiat o slujbă religioasă de pomenire, au fost depuse coroane de flori la monument, iar elevii școlii au susținut un program artistic cu specific patriotic. A fost adus astfel un omagiu tuturor celor care și-au dat viața pentru patrie, pentru libertate și independență.

”Astăzi suntem datori și onorați, în același timp, să îi omagiem pe cei care s-au dovedit a fi cei mai bravi apărători ai neamului românesc și ai interesului național, care s-au jertfit pentru o Românie mai bună. Cinste și onoare eroilor neamului românesc!”, a spus primarul Niculae Dragnea.

În perioada următoare, administrația comunei Băiculești va premia fidelitatea în cuplu. Mai multe cupluri care anul acesta aniversează 50 de ani de la căsătorie vor primi diplome și premii din partea autorităților. Momentul sărbătoririi cuplurilor longevive va fi stabilit într-o ședință de Consiliu Local.

Lucrări la rețeaua de apă
Administrația locală va demara în această vară două lucrări la rețeaua de alimentare cu apă. Este vorba de extinderea rețelei de alimentare cu apă și stație de pompare pe Ulița Bisericii, în satul Valea Brazilor, de reparații la rețeaua de apă în satul Mănicești și extinderea rețelei pe două străzi din zonă. Pentru primul obiectiv, Primăria Băiculești a primit 300.000 de lei de la Consiliul Județean. Autoritățile locale urmează să demareze procedurile de achiziție a lucrărilor, acestea fiind programate să înceapă în această vară.