vulturesti lat”Prevenția ține inundațiile departe!”, spune primarul din Vulturești, Liviu Poșircă. Afirmația este pe deplin demonstrată de faptul că în localitate, datorită lucrărilor de decolmatare și betonare a șanțurilor, nu au fost probleme cu ploile abundente căzute în ultima perioadă. ”Am avut noroc că în zona în care trebuie să facem gabioane pentru susținerile de mal, la Mâzgana, nu au fost probleme. De acea zonă îmi era teamă. În sfârșit, am obținut acordul de le Apele Române pentru realizarea acestei lucrări, acord cu care trebuie să luăm avizul de la Mediu, apoi avizul de la Apele Române și ne putem apuca de lucru. Estimez și sper să nu induc cetățenii în eroare, că într-o lună ne putem apuca de treabă”, declară edilul.

Administrația din Vulturești lucrează în același timp și la realizarea studiului de fezabilitate pentru construirea noii grădinițe la Mâzgana.
”După ce vom avea studiul de fezabilitate gata, putem scoate la licitație proiectul tehnic și execuția, însă nu știu dacă este timp să demarăm lucrările anul acesta”, spune șeful executivului.
Concomitent, continuă branșările la rețeaua de canalizare. ”Până la momentul actual avem în jur de 130 de imobile branșate, în care includem școala, spitalul, instituțiile. Estimez că procesul va dura vreo 2 ani, având un total de peste 800 de gospodării. Pe măsură ce realizăm branșările, dorim să punem la punct și infrastructura rutieră. De aceea facem studii de fezabilitate pentru modernizarea tuturor străduțelor și ulițelor din localitate, tronsoanele neasfaltate însumând în jur de 6 km”, a mai declarat primarul din Vulturești.