80Asigurarea co-finanţării unor proiecte ridică probleme şi Primăriei Davideşti, aşa cum se întâmplă cu multe administraţii locale din Argeş. Pentru proiectul privind introducerea sistemului de canalizare în satul Davideşti, autorităţile locale trebuie să asigure cele 7 miliarde de lei vechi, reprezentând co-finanţarea. Până anul acesta, aceşti bani se primeau de la Consiliul Judeţean, însă noua lege a bugetului nu a mai permis aceste lucru.
„Nu este foarte clar cum trebuie să procedăm pentru a intra în posesia sumelor necesare, având în vedere că este imposibil să asigurăm cele 7 miliarde din veniturile proprii. Mai avem foarte puţin de lucru la acest obiectiv, în speţă echiparea staţiei de epurare şi realizarea unui tronson de legătură din reţea. Menţionez că, iniţial, proiectul presupunea introducerea sistemului de canalizare în satele Davideşti şi Conţeşti pe axul principal, însă am recurs la o modificare, optimizându-l: am renunţat la satul Conţeşti şi am extins reţeaua pe uliţele din Davideşti. Pentru Conţeşti avem altă soluţie, pentru ca nici aceşti oameni să nu rămână fără această importantă utilitate. Ar fi extraordinar să obţinem cumva suma respectivă pentru a pune în funcţiune sistemul”, spune primarul Ion Sandu.
Ca activităţi curente, în localitate se realizează în continuare lucrări de igienizare şi curăţenie, decolmatarea şanţurilor şi tăierea vegetaţiei de pe marginile străzilor. Investiţiile programate pentru anul acesta vor fi demarate de la jumătatea anului, pentru o mai bună gestionare a bugetului.