Tipărire

mosoaia bunUna dintre preocupările conducerii administrației locale din Moșoaia, în afara investițiilor și realizării de proiecte, este soluționarea transportului în comun din localitate. O soluție optimă ar fi integrarea comunei în zona metropolitană. ”Ideal ar fi fost să facem parte, alături de comunele Bascov, Mărăcineni și Bradu, din zona metropolitană, fiindcă cetățenii din comună nu prea au cu ce se deplasa în Pitești. Mai ales cei din zona Ciocănăi, unde operatorul de până acum a renunțat la licență. Pe partea cealaltă a localității, pe drumul național, situația e puțin mai bună, în sensul că există un operator, care nu are însă un program constant și ore clare. Sperăm ca de la anul să putem face și noi parte din asocierea metropolitană, unul dintre avantajele importante fiind în acest domeniu.”, afirmă viceprimarul din Moșoaia, Adrian Frântură.

Teren de sport la Hințești
S-a semnat contractul pentru amenajarea unui teren de sport la Hințești. Administrația locală mai are acum în grijă realizarea cadastrului și urmărirea concretizării proiectului. ”Procedura de achiziție a fost finalizată, iar firma câștigătoare a început realizarea proiectului tehnic și ulterior a execuției. Este vorba de un teren multifuncțional, cu gazon sintetic 40x20m, ce va fi dotat cu doi stâlpi multifuncționali pentru tenis și volei, două coșuri de baschet, două porți de fotbal, proiectoare led pe margini (nocturnă) și panouri de protecție în spatele plaselor. Evident, terenul va fi împrejmuit”, a declarat viceprimarul Adrian Frântură.
Din fericire, comuna nu a fost afectată de ploile din luna iunie. Într-o singură zonă, pe Valea Albotei, au existat două gospodării afectate. ”Am intervenit prompt cu buldoexcavatorul pentru a scoate nămolul adus de ape, dar problemele nu au fost grave. Pârâul nu s-a umflat și nu am avut situații critice în alte părți ale localității”, a mai spus viceprimarul Adrian Frântură.