Tipărire

barla podete tubulare 2Administrația comunei Bârla derulează în această perioadă o serie de lucrări în scopul prevenirii inundațiilor. În satul Malu, pe strada Podului, au fost decolmatate șanțurile și sunt realizate 13 podețe tubulare pentru asigurarea scurgerii apelor pluviale până la râul Cotmeana, evitându-se astfel producerea inundațiilor. Lucrările sunt realizate în regie proprie, cu angajații și utilajele Primăriei Bârla.

Pe de altă parte, autoritățile locale continuă procesul de dotare a Căminului Cultural Mozăceni Vale, demersuri realizate în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene prin AFIR. Urmează să fie achiziționat mobilierul, aparatura electronică de birou, draperiile, cortina etc.

Proiect pentru canalizare
Primarul Gheorghe Voicu intenționează să supună dezbaterii Consiliului Local un proiect privind realizarea rețelei de canalizare în satul Bădești. ”Satul respectiv este cumva izolat și nu are canalizare. Se va căuta soluția tehnică cea mai bună, fie cu o stație de epurare individuală, fie prin racordare. 145 de gospodării din acest sat ar urma să beneficieze de investiție”, precizează primarul Gheorghe Voicu. Momentan există rețea de canalizare în satele Mozăceni, Bârla și Podișoru. Totodată, administrația locală a realizat un studiu de fezabilitate pentru extinderea rețelei de canalizare cu 19 km pe traseul Malu – Mozăceni.

Omagiu adus eroilor
Ziua Eroilor a fost marcată și de autoritățile comunei Bârla. De Înălțare, primarul Gheorghe Voicu și viceprimarul Nicolae Voicu au depus coroane de flori la monumentele eroilor din toate satele, aducând un cuvios omagiu celor ce s-au jertfit pe câmpurile de luptă pentru întregirea patriei.