Tipărire

78Autoritățile locale se pregătesc de sărbătoare în luna mai! Pe 10 mai va fi organizată Ziua Comunei Mozăceni, un eveniment de tradiție, marcat anul acesta printr-o ședință festivă a Consiliului Local și o acțiune cu elevii, pe terenul de sport din localitate. Pentru efortul lor, elevii claselor I-VIII vor fi răsplătiți cu premii de autoritățile locale, iar în cadrul ședinței festive, primarul Lucian Cioran va înmâna diplome și premii mai multor categorii de cetățeni. Acestea sunt:
Cetățean de onoare al comunei Mozăceni:
Izvoranu G. Ion (pensionar, a lucrat în cadrul Romtelecom)
Cetățeni care împlinesc anul acesta vârsta de 95 de ani:
1. Turtanu Alexandrina
2. Oprea Dumitra
3. Baldâr Dumitra
4. Cherbel Marin
Gospodari fruntași ai comunei Mozăceni:
1. Bănică Gheorghe – sat Babaroaga
2. Nicu G. Ion – sat Zidurile
3. Marinescu Ilinca – sat Mozăceni
4. Diculescu Gheorghe –sat Mozăceni
Cupluri fidele care au împlinit 50 de ani de căsătorie:
1. Spilcă Constantin – Bodârlău Gherghina
2. Trandafir Tudor – Pantalache Ioana
3. Burete Constantin – Teianu Valeria
4. Stăncuțu Ioan – Cruceană Florica

Se primesc cererile pentru subvențiile agricole
La începutul lunii aprilie s-a dat startul campaniei de depunere a cererii unice de plată la APIA, fermierii urmând să completeze o singură cerere pentru obținerea tuturor subvențiilor. Drept urmare, administrația comunei Mozăceni primește în această perioadă cereri pentru eliberarea adeverințelor necesare la APIA. Anul trecut, la nivel local au fost înregistrate un număr de 370 de solicitări pentru subvenții agricole. Cererile pentru ajutoarele în agricultură pot fi depuse până la data de 15 iunie. Beneficiarii plăţilor directe pot fi persoanele fizice şi/sau persoanele juridice care utilizează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, asociaţi administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune, locatari sau altele asemenea.
În ceea ce privește lucrările aflate în desfășurare în localitate, autoritățile din Mozăceni se ocupă de realizarea celor două terenuri sintetice de sport din satul de reședință și din Babaroaga. Lucrările sunt finanțate printr-un proiect depus în cadrul Grupului de Acțiune Locală ”Lunca Argeșului” și vor fi finalizate în toamna acestui an.