77În această perioadă, curățenia de primăvară rămâne încă activitatea la ordinea zilei pentru administrația publică locală Hârsești. Decolmatarea șanțurilor și canalelor, refacerea podețelor, văruirea pomilor, strângerea vegetației uscate, igienizarea anumitor zone reprezintă o parte din acțiunile destinate curățeniei de primăvară.
”Aceste lucrări se efectuează cu angajații Serviciului de gospodărire comunală, dar și cu beneficiarii ajutorului social, conform Legii 416, însă o mână de ajutor ne-o oferă chiar cetățenii care doresc o comună curată”, spune primarul Ionel Moloiu. De altfel, acestor locuitori li s-a împlinit, în sfârșit, un vis pentru a cărui transformare în realitate, edilul comunei a făcut neîncetat eforturi în acești trei ani de mandat: racordarea la rețeaua de apă potabilă. ”Sunt foarte bucuros că, după ani de așteptare, și în comuna noastră, mai exact în două dintre cele trei sate ale acesteia, apa a început să vină și pe țeavă, ca la oraș”, afirmă edilul din Hârsești care primește zilnic cereri de racordare la apă. În viitorul apropiat, și în satul Martalogi va fi posibil acest lucru, în prezent fiind în plină desfășurare săparea șanțurilor pentru această lucrare care va demara în câteva luni. În plin șantier se află și clădirea căminului cultural din localitate, așteptându-se finalizarea acestui proiect de modernizare în aproximativ două-trei luni. Cât despre instituția de învățământ din comună, școala gimnazială are deja un aspect nou, lucrările de reabilitare aflându-se pe ultima sută de metri.

Ziua Comunei, de Sărbătoarea Rusaliilor
Sărbătoarea Moșilor de vară care anul acesta cade în ultima zi a lui Florar, duminică, 31 mai, este așteptată cu multă nerăbdare de întreaga suflare a comunei Hârsești. 391 de ani de atestare documentară a localității reprezintă ocazia cu care se vor aduna în vatra satului fiii comunei, pentru cea de-a patra ediție a ”Sărbătorii Rusaliilor - Călușul la Hârsești”. Așteptată an de an cu mare bucurie de oamenii locului, ziua comunei îi readuce acasă pe cei plecați departe de locurile natale, oferindu-le și un spectacol artistic, un moment unic de tradiție locală. Primarul comunei și echipa sa promit o petrecere pe cinste cu invitați-surpriză, folclor autentic, jocuri ca în bătătura satului, voie bună și un spectaculos foc de artificii: ”Vă invităm la Moșii de vară, să păstrăm tradiția călușului la sărbătoarea Rusaliilor!”.