Tipărire

leresti latA fost dat ordinul de începere pentru amenajarea pieței din Lerești! Investiția va fi benefică pentru producătorii din zonă, dar și pentru localnici în general, atrăgând turiști și clienți cu produse de calitate și autentice, din întreg județul și din țară. ”Acest obiectiv de investiții este unul ce va produce, la rândul lui, după finalizare, bani la bugetul local. De aceea este o lucrare foarte importantă, care pe termen scurt și lung ne va aduce, la nivel de comună și județ, numai beneficii. Am primit și de la Consiliul Județean o sumă pentru amenajarea pieței - 400 mii lei, ceea ce ne bucură, în ideea că vom urgenta pe cât posibil finalizarea amenajărilor. Termenul de execuție este sfârșitul toamnei, dar eu cred că vom fi gata mai devreme”, declară primarul Marian Toader.

Au reînceput și lucrările de modernizare ale drumurilor din localitate, lucrări în cadrul proiectului cu finanțare europeană în valoare de 1 milion de euro. ”Se toarnă asfalt acum pe strada Pahonțu și așteptăm avizul de la Apele Române pentru reluarea lucrărilor drumului de la baraj. Având în vedere că în iunie era termenul de finalizare și că lucrările sunt în momentul de față la 40% din ceea ce trebuie realizat, vom solicita o prelungire cu cel puțin 6 luni.”, spune edilul șef.
Foarte important este că s-a finalizat Planul de Urbanism General început încă din 2016 , PUG ce va fi aprobat în proxima ședință de Consiliu Local, pentru a începe să producă efecte benefice cât mai curând. ”Unul dintre ele este faptul că terenul unde dorim să construim sala de sport prin Compania Națională de Investiții este acum tot în intravilan, și deci se poate trece la următoare etapă în cadrul evaluării.”, explică primarul din Lerești.
O altă investiție importantă ce s-a realizat în această perioadă este introducerea rețelei de gaze pe strada Podului, pe o lungime de încă 400 m. Administrația locală a mai depus cereri pentru extinderi ale rețelei de gaze și se află în așteptarea licenței pentru introducerea acestei utilități în satul Pojorâta.

Acțiune de ecologizare
Pe 5 iunie, Primăria Lerești, alături de Consiliul județean Argeș și ADI Servsal Argeș organizează o acțiune de ecologizare a comunei, în cadrul proiectului „Argeșul curat”.
„Vă invităm să ne fiți alături, să ne strângem cât mai multe persoane dornice de voluntariat, în speranța că vom face din comuna noastră dragă, cea mai frumoasă din Muscel! Persoanele care doresc să facă echipă cu noi se pot înscrie la numărul de telefon 0248.549.201.
Sâmbătă, 5 iunie 2021, ora 9.30, vă așteptăm la sediul Primăriei Lerești, pentru a marca împreună Ziua Mondială a Mediului! Noi venim cu saci menajeri și mănuși de protecție, iar dvs să veniți cu voie bună și cu zâmbetul pe buze! Vă așteptăm cu drag!”, este mesajul primarului Marian Toader către lereșteni.