Tipărire

01 rociu drumAdministrația comunei Rociu a finalizat modernizarea unui nou drum local. Este vorba de strada Coșărăilor, din satul Șerbănești, în lungime de 1,2 km. Drumul a fost asfaltat din fondurile Primăriei Rociu. De asemenea, în satul Gliganu de Jos au fost pietruite drumurile locale, iar în satul Gliganu de Sus a fost pietruită strada Tudorani. Respectiva stradă este propusă pentru asfaltare în cadrul unui proiect pe care autoritățile din Rociu îl au depus la CNI. În ceea ce privește sumele necesare continuării investițiilor de pe raza comunei, este nevoie de fonduri pentru cofinanțarea proiectului de canalizare, pentru documentația aferentă proiectului pentru introducerea gazelor, dar și pentru demararea lucrărilor la sala de sport. De asemenea, sunt necesare fonduri și pentru lucrările premergătoare deschiderii grădiniței din satul Șerbănești, acolo unde de curând a fost realizat branșamentul la rețeaua de electricitate.

Avize pentru depozitarea gunoiului de grajd
”S-a depus documentația pentru autorizarea platformei de colectare a gunoiului de grajd din comuna Rociu. Actele au fost depuse la Agenția pentru Protecția Mediului și la Apele Române și, după ce vom obține avizele, vom da drumul la activitate. Gunoiul de grajd colectat va fi transformat în compost, iar apoi va fi folosit ca îngrășământ natural pe terenurile agricole din localitate. Capacitatea platformei este de 200 de tone în șase luni. Proiectul a fost finanțat prin Ministerul Mediului”, declară primarul Claudiu Stan. Pe lângă amenajarea platformei, în cadrul proiectului a fost inclusă și dotarea cu 3 tractoare cu remorci, vidanjă, MIG de împrăștiere bălegar și încărcător frontal, cu care se va colecta din fiecare gospodărie gunoiul de grajd, gratuit. 

Curățenia continuă
La Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din satul Șerbănești a fost dat în folosință un grup sanitar modern, racordat la utilități. Investiția a fost realizată cu fonduri din bugetul local. În cursul lunii mai, autoritățile din Rociu au realizat toaletarea spațiilor verzi de pe domeniul public și pe terenul de sport din satul Șerbănești. Aici evoluează echipa locală de fotbal, Unirea Tricolorul Șerbănești, înființată în urmă cu mai bine de 20 de ani.