cetateni inalt# Interviu cu primarul comunei, Mugurel Minciună

Activitatea administrației din Cetățeni de la începutul anului și până în prezent s-a făcut remarcată prin diversitatea domeniilor abordate. Pe lângă prioritățile investiționale de anvergură, nu au fost neglijate nici aspectele creșterii calității educației sau a activității sportive. Conducerea Primăriei a vizat totodată și încurajarea serviciilor din localitate, semn al unei dezvoltări coerente și al unei abordări holistice a vieții comunității.
- Dle primar, care a fost preocuparea numărul 1 din această perioadă?

- Fără echivoc, proiectul privind alimentarea cu apă a localității reprezintă principala prioritate. Eforturile noastre se concentrează cu preponderență în această direcție, din mai multe considerente. Pe de o parte, pentru că  investiția este de o importanță vitală pentru comunitate, iar pe de altă parte fiindcă termenul de finalizare ne bate la ușă și lucrările nu merg așa cum ar trebui. În fiecare zi supraveghez personal ritmul și modul în care avansează proiectul, pentru ca să se respecte graficul de lucrări și pentru a mă asigura de calitatea execuției. Trebuie să finalizăm investiția la sfârșitul lunii septembrie și, repet, nu sunt mulțumit de cum evoluează lucrurile, în ciuda discuțiilor constante cu antreprenorul.
- S-a votat în Consiliul Local acordarea de burse pentru elevii cu rezultate deosebite. Motivați decizia.
- Deși nu sunt sume mari (150 lei/ semestru pentru media 8,50-9.00; 170 lei /semestru pentru media 9.00-9.50; 200 lei /semestru pentru media 9,50-10,00 și 250 lei/semestru pentru media 10.00) consider că stimularea elevilor încurajează performanța, crește gradul de competitivitate și ridică ștacheta. Ne dorim ca elevii din Cetățeni să înțeleagă că efortul de a învăța le este răsplătit, că punem preț pe valoare, că încurajăm dezvoltarea intelectuală.
- Consultațiile gratuite la cabinetul stomatologic din localitate, utilat și dotat cu cele mai performante echipamente, au crescut considerabil calitativ și cantitativ infrastructura serviciilor din comună. Cum ați reușit să aduceți medic din București?
- Ne-a fost destul de greu să găsim medic stomatolog, dar feed-back-ul din partea comunității face ca efortul să fi meritat. Oamenii sunt foarte mulțumiți de faptul că au la ei în localitate un cabinet utilat și medici competenți, că nu trebuie să se mai deplaseze kilometri întregi pentru un act medical care în zilele noastre trebuie să fie o normalitate. Cel puțin 5 ani, fiindcă este un proiect realizat cu fonduri europene și aceasta este perioada de sustenabilitate, ne vom preocupa ca aceste servicii să existe.
- Numiți o investiție care va începe în viitorul apropiat.
- Cât de curând, vor începe lucrările la construirea sălii de sport, prin Compania Națională de Investiții. Ultimul pas până la organizarea de șantier este dezafectarea unei platforme betonate pe locul unde va fi ridicată sala, aceasta fiind activitatea noastră, a administrației locale, de care ne ocupăm în aceste zile.