racaPe lângă lucrările de branșare a gospodăriilor la rețeaua de canalizare, pentru care administrația comunei Râca a prevăzut bani în bugetul local și a solicitat și sprijinul Consiliului Județean, for care a alocat pentru sistemul centralizat de canalizare suma de 287.000 de lei. Alți 100.000 de lei au fost alocați pentru modernizarea iluminatului public. Autoritățile locale și-au mai propus să realizeze anul acesta și alte lucrări de interes.

”Sigur, branșamentele la canalizare sunt prioritare, pentru că ne dorim ca cetățenii să beneficieze cât mai repede de această utilitate. Într-o primă fază vom racorda instituțiile la rețea. Ne mai dorim să renovăm Căminul Cultural. Structura clădirii e solidă, dar vrem să facem o compartimentare, să amenajăm grupurile sanitare și să creăm condiții pentru organizarea evenimentelor”, afirmă primarul Nicușor Sorin Popescu. Totodată, conducerea Primăriei Râca vrea ca anul acesta să amenajeze un loc de joacă în față terenului multifuncțional de sport din centrul localității.

An agricol bun
Un alt obiectiv al autorităților din Râca este acela de a reabilita stațiile de transport în comun de pe raza comunei. Însă și aceste lucrări depind de fondurile disponibile în bugetul local. Nu în ultimul rând, din perspectiva agriculturii, veștile la momentul acesta sunt foarte bune. ”Anul agricol are semne bune. Culturile de toamnă, grâul, orzul, arată bine. Dacă vom mai avea parte de ceva ploi în perioada următoare, va fi și mai bine. Culturile de primăvară sunt încă la început, dar și aici se întrevăd perspective bune”, completează edilul șef din Râca.