popestiConducerea Primăriei Popești își propune ca anul acesta să finalizeze terenul multifuncțional de sport din satul Slobozia și să pună acoperișul Căminului Cultural. Terenul de sport este în curs de realizare, cu fonduri europene, prin AFIR și contribuția autorităților locale, iar la Căminul Cultural se vor relua în scurt timp lucrările. Alte două proiecte, cel de asfaltare a unor drumuri comunale și canalizare, sunt depuse la CNI și așteaptă alocarea finanțărilor.

Relocarea conductelor de apă de pe traseul DJ 504 Buzoești – Popești este problema ce trebuie rezolvată cu promptitudine anul acesta, asfaltarea drumului urmând să fie gata anul viitor. ”Momentan se dalează șanțurile și se amenajează podurile de intrare la proprietăți. După ce se finalizează lucrările de pe margine, se va veni cu al doilea strat de asfalt. Trebuie însă ca lucrările de relocare a conductelor de apă să înceapă cât mai curând. Pentru această acțiune am primit de la Consiliul Județean Argeș suma de 450.000 de lei.”, declară primarul Ion Mihai.

Ansamblul ”Murgulețul”, la Parada Portului Popular
Ansamblul ”Murgulețul” din comuna Popești a participat la începutul lunii mai la Parada Portului Popular, eveniment organizat de Școala Populară de Arte și Meserii Pitești. Băieți și fete îmbrăcați în costume populare de sărbătoare au defilat prin centrul orașului, spre încântarea celor prezenți. Sprijinul permanent și implicarea administrației publice din Popești în activitatea Ansamblului popular ”Murgulețul” dovedesc  importanța pe care autoritățile o acordă promovării tradițiilor, obiceiurilor locale, a costumelor și a cântecului popular.