boteni bun”În mod clar anul 2021 nu va fi unul al proiectelor de investiții mari. Toate administrațiile locale funcționează la turație minimă, încercând să supraviețuiască până se vor deschide noi linii de finanțare” declară primarul din Boteni, Vasile Leau. Din păcate, anul acesta nu vor fi continuate nici lucrările de modernizare a centrului civic, așa cum era planul administrației locale.

”Finalizăm extinderea canalizării în centrul comunei, investiție pentru care am și primit sprijin financiar de la Consiliul Județean și punem piatră pe drumuri, realizăm reabilitări, acolo unde circulația nu se mai realizează în condiții optime din cauza precipitațiilor. În rest, nu știu ce mai putem face anul acesta, din cauză că nu avem bani. Exclus să mai continuăm modernizarea centrului civic, iar pentru investițiile mari- gaze, asfaltare de drumuri, așteptăm deschiderea liniilor de finanțare- guvernamentale sau europene”, spune edilul șef.
Speranțe pentru finanțare sunt însă în cazul proiectelor depuse la Compania Națională de Investiții sau pe GAL. ”Depunem în cadrul Grupului de Acțiune Locală un proiect prin care să achiziționăm niște utilaje pentru gospodărire comunală. La Compania Națională de Investiții am depus documentația pentru reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural, proiectul fiind acum în faza evaluării de către Ministerul Dezvoltării.”, afirmă primarul Vasile Leau.
Dacă din punct de vedere al investițiilor nu se preconizează un an bun, din punct de vedere agricol, deocamdată premisele sunt foarte bune.
”Cred că și la grâu, porumb, culturile mari adică, prognozele sunt foarte bune, iar aici la noi, în domeniul pomiculturii, pot spune că ne pregătim pentru un an foarte bun. Desigur, asta în condițiile în care vremea ne va ajuta în continuare”, declară primarul din Boteni.