02 suici scoala rudeni 2Investițiile derulate de administrația comunei Șuici în ultimii ani au ajuns la momentul inaugurării. În zi de sărbătoare, de Sf. Constantin și Elena, autoritățile locale au dat în folosință trei obiective: Școala Primară ”Toma Brătianu” Rudeni, complet reabilitată prin PNDL 2, terenul de sport cu gazon sintetic din satul Șuici și noul sediu al Primăriei.

Modernizarea școlii din satul Rudeni s-a ridicat la circa 1,5 milioane de lei, contribuția administrației din Șuici fiind de 381.000 de lei. Bani care, după cum a anunțat vicepreședintele Consiliului Județean, Marius Nicolaescu, vor fi alocați autorităților din Șuici la ședința CJ de la finalul lunii mai. Școala beneficiază acum de cinci săli clasă moderne, centrală termică pentru încălzire și urmează să fie dotată cu mobilier. Din toamnă elevii vor avea parte de cele mai bune condiții pentru învățământ.
03 suici teren sport 1Cea de-a doua investiție inaugurată a fost terenul de sport cu gazon sintetic de lângă after-school-ul din satul Șuici. Investiția s-a ridicat la 289.000 lei, bani proveniți din fonduri proprii și sprijinul Consiliului Județean. Terenul de sport este singurul de acest fel de pe Valea Topologului, oferind tinerilor din comună condiții optime pentru practicarea activităților sportive.
Nu în ultimul rând, a fost inaugurat noul sediu al Primăriei Șuici. După 10 ani de muncă și eforturi, administrația din Șuici se poate mândri acum cu o ”casă nouă”, modernă, spațioasă, menită să asigure cele mai bune condiții de lucru angajaților. O clădire primitoare pentru toți cetățenii comunei, care vin aici să-și rezolve problemele.

Moment festiv, invitați de seamă
La un asemenea eveniment nu au lipsit invitații de seamă, făcându-i ziua onomastică mai frumoasă primarului Constantin Iatagan. Printre cei prezenți s-au numărat prefectul Emilia Mateescu, vicepreședintele Consiliului Județean, Marius Nicolaescu, deputații Simona Bucura Oprescu, Nicolae Pavelescu, Aurel Bălăşoiu și Remus Mihalcea, dar și foști parlamentari, precum Radu Vasilică. Fiecare a plecat acasă cu o amintire simbolică a acestei zile importante, o Monografie a comunei Șuici. 01 suiciFelicitările au curs în linie dreaptă pentru primarul Constantin Iatagan, acesta declarând: ”Sper că această atmosferă festivă ne va uni mai mult și va permite să continuăm dezvoltarea comunei. Mulțumesc tuturor, mă bazez pe sprijinul dumneavoastră și doresc ca în viitor să realizăm alte obiective importante la care să fiți prezenți în comuna noastră”.